A betegségnek nem üzenete, hanem célja van

A betegségnek nem üzenete, hanem célja van

Nincs még egy olyan hatásos és konkrét vészjelzés az életünkben arra nézve, hogy valamit rosszul csinálunk, illetve valamiről nem jól gondolkodunk, mint az egészségünk állapota, a betegség. Egyes nézetek szerint ha betegség üti fel a fejét életünkben – legyen szó akár a legapróbb, gyorsan gyógyuló kis meghűlésről vagy nagyon komoly gyógyíthatatlan kórról –, annak mindenképpen üzenete van számunkra problémáinkhoz vagy élethelyzetünkhöz való viszonyulásunkkal kapcsolatban.

Üzen-e a betegség?

Az, hogy mit árul el a betegség, ezt fejtegetni agyalás és elmélkedés. Amíg meg akarod érteni, nem fogsz meggyógyulni. A betegség is, ugyanúgy, mint az egyéb problémáid, a valódi életed felfedezését szolgálja. Azt a tudást, ami öröktől fogva benned lakozik és gyermekkorodban még egy darabig élni próbáltad, majd elfeledkeztél róla. Kell, hogy valami jelezze, hogy magadban hordozod, hogy felfedezhesd újra. Ez az élet játéka.

A betegség célja

A betegségnek tehát nem üzenete, hanem célja van. Az a célja, hogy segítsen neked abban, hogy észrevedd, hogy valamit másképpen kell látnod, hogy a szokás szerinti életedet át kell értékelned. Ebből a megközelítésből akár úgy is értelmezheted, hogy a betegség a barátod. Ki tudja, lehet, hogy a régi közmondást éppen ebből fakadóan fogalmazta meg valaki: „minden rosszban van valami jó”. Mert az már biztos, hogy amikor beteg vagy, az rossz, de az igazi gyógyulás csupa jó haszonnal történik meg.

Felismerheted ugyanis általa, hogy milyen tudattalan félelmeid és érzelmeid irányítják a gondolataidat, cselekedeteidet, aminek nemcsak a külvilágban megjelenő problémáid a következményei, hanem a betegséged is. Nincs szükség megértésre, egyszerűen tudd, hogy ahogyan éltél, annak következménye a betegséged. A mindennapok pillanatai, a munkahely, a párkapcsolat, különböző élethelyzetek, a szomszédok, az üzletben valaki, az úton, az autóban, bárhol és bármikor, amikor találkozol egy konfliktushelyzettel, amilyen érzelemmel reagálsz, ez szépen összeadódva egyszer csak kiteljesíti azt a fajta betegséget, ami testi szinten is megnyilvánul.

Indulj el felfedezőútra önmagaddal

betegség

Kell ugyanis valami, ami által magadra vonod a figyelmedet. Kell, hogy végre tudj magadról is. Mert mi az, ami leginkább felhívja magadra a figyelmet? Az, amikor a testedre kell figyelned, tehát a betegséged. Ha máskor nem is, de ilyenkor biztos, hogy kénytelen vagy magadra fókuszálni. Sajnos leginkább ekkor sem magaddal törődsz, hanem a betegséggel, azzal foglalkozol, hogy hogyan tudj minél előbb megszabadulni tőle, bosszankodsz vagy keseregsz amiatt, hogy mennyi mindenben megakadályoz téged. Kell tehát valami, ami eszedbe juttatja azt, hogy az élet sokkal szebb, mint amilyennek tapasztalod. Így indulsz el felfedezőútra önmagaddal kapcsolatban.

Kezdd el felfedezni, hogy hogyan és milyen érzelmekkel reagálsz itt és most. Ismerd fel magadban a tudást, amit Önmagadban hordozol. Tanuld meg magadra irányítani a figyelmedet. Szeretnéd mindezt megtapasztalni? Tarts velem, mert az írások több irányból indulva egyszer csak körbeérnek téged. Meglátod, hogy a betegségek témáján keresztül indultál el ugyan önmagad felé, de sokkal többet kapsz annál, nemcsak egészségesen élhetsz, de az egész életedet is átértékeli mindez. A megoldás itt van, de csak te tudsz tenni érte.

Szeretettel,
Csattos Ilona

Szeretnél így élni? Adj magadnak egy esélyt és szánd el magad egy végső lépésre afelé az élet felé, amelyet megálmodtál magadnak! Lehet, hogy még az út elején jársz és sok kérdés motoszkál benned. Lehet, hogy már minden téged érintő kérdésedre választ kaptál, de még mindig nem vagy kielégítve, és keresel tovább. Bármilyen szituációban is vagy, a „Vedd észre” Alapprogram során csupán 4 nap alatt elindulsz a tudatosság és a boldog, sikeres élet irányába.

Minden jog fenntartva. Másolása – részben vagy egészben – sokszorosítása, terjesztése vagy nyilvános megjelenítése szigorúan tilos a jogtulajdonos előzetes írásos engedélye nélkül.
Copyright 2018. Csattos Ilona, csattosilona.hu

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!