Nyílt levelek Csiky – Szabó Tímeától Csattos Ilonához – 10. levél: Nem hétköznapi hétköznapok

Neked és a szuper programjaidnak köszönhetően látom, hogy már egészen kicsi gyermekkoromban a közömbösségembe menekültem a szüleim és a környezetemben élők érzelmi kiáramlása elől. Most látom mekkora ára volt a közömbösségemnek. A gyerekkorom és a fiatal felnőttkorom veszett el a nagy semmiben.

Nyílt levelek Csiky – Szabó Tímeától Csattos Ilonához – 10. levél: A közömbösség ára

Drága Ilike!

A hétvégén végre újra hazamehettünk édesanyámhoz, abba a kisvárosba, ahol felnőttem. Leírhatatlan, milyen szépnek láttam a vidéket, ami régen szabályos rosszullétet váltott ki belőlem. Minden tetszett benne és olyan helyeket fedeztem fel, ahol eddig még sohasem jártam, pedig leéltem ott jópár évet. 

Neked és a szuper programjaidnak köszönhetően látom, hogy már egészen kicsi gyermekkoromban a közömbösségembe menekültem a szüleim és a környezetemben élők érzelmi kiáramlása elől.

Nem bírtam elviselni azt a sok negativitást és egyre jobban bezárkóztam. Olyannyira, hogy végül szinte mindenre lezártam. Mivel a belső szépségem megszűnt, így kívül is képtelen voltam észrevenni a szépet, sőt jó sok rossz pillanatban, történetben volt részem, egészen az első találkozásunkig. 

Most látom mekkora ára volt a közömbösségemnek. A gyerekkorom és a fiatal felnőttkorom veszett el a nagy semmiben.

Elveszett a lehetőség, hogy drága édesapámnak megmondhassam, hogy mennyire szeretem, hogy segíthessek neki Önmagát újra meglátni, hogy a harag és az elutasítás helyett képes legyen a szeretetet élni. De mégis óriási a hála bennem, hogy most már élvezhetem ami van, ami alakul körülöttem. Olyan fantasztikus érzés csak szeretni és elfogadni a körülöttem élőket. Most már végre tényleg őszinte tudok velük lenni, és abban amit mondok, már nincsen helye féltésnek, haragnak vagy türelmetlenségnek, a közömbösségnek meg aztán végképp. Tudom, hogy amit mondok, annak már értéke van, mert szeretetből fakad. Olyan jó úgy együtt lenni a családommal, hogy megértés van bennem és hála, hogy vannak nekem. Hogy itt lehetek és megélhetem az életem minden pillanatát. Rengeteg dolog van, amiért hálás lehetek.

A leghálásabb pedig azért vagyok neked, hogy a hála lehetek. Hogy élhetem az életem igazi kalandját amire mindig is vágytam. 

Rengeteg tudományos cikk jelenik meg mostanában a médiában, hogy az érzelmeinkkel hogyan alakítjuk a külvilágunkat. Erről beszélsz te is már 25 éve és ez fantasztikus, mert az emberek végre egyre nagyobb eséllyel ráébredhetnek arra, hogy a sorsuk a saját kezükben van. 

Nézem a nagyvilág eseményeit és látom azt az óriási gyűlöletet és haragot, ami fojtogatja az embereket. Óriási hála van bennem, hogy én már szabad vagyok, megszűnt bennem a harag, a gyűlölet, csak az elfogadás, a szeretet maradt. Bátran ki merem jelenteni, hogy ez lehetséges. Megvalósítható. Mire volt szükségem a változáshoz? Meghoztam egy döntést, hogy elég volt abból, ami eddig történt velem és hittem benne, biztos voltam benne, hogy másképp is lehet. A példád, az útmutatásod alapján tudtam, hogy én is képes vagyok rá, 100%-ig. Mindig tudtam, akkor is ha közben elbotlottam és újra hülyeséget csináltam. 

Rengetegszer hallottam tőled a közömbösségről. Hogy az ember leközömbösít a negatív érzelmekre és látszólag úgy tűnik, hogy nyugodt és minden rendben van. De ahogy elmondtad, kívül szép az alma, belül pedig rohad.

Én is nagyon igyekeztem leközömbösíteni, mert nem akartam érezni azt az óriási feszültséget, ami sokszor bennem volt. Ahogy mondtad, nem csak a negatív érzelmekre közömbösítettem le, hanem így lezártam a szeretet áramlását is. Olyan voltam, mint egy érzelmek nélküli robot. Persze ezt már csak úgy tudtam elérni, hogy szinte mindennel és mindenkivel megszakítottam a kapcsolatot. De ezzel csak azt értem el, hogy mindenféle betegségem lett. Végül a rák tette fel a pontot az i-re. 

Ott akkor abban a pillanatban eltűnt minden egy pillanatra, megéreztem, hogy itt az idő a változásra. Tudtam, hogyha nem változtatok, kivehetik a daganatot, de újra kijön máshol és meghalok. Szinte azonnal jött az infó, hogy te vagy és tudsz nekem segíteni. 

A segítségednek, a végtelen türelmednek és szeretetednek köszönhetően sikerült újra a szeretetként megnyilvánulni. Mert csak így van értelme. 

Mi értelme volt türelmetlenül, szaladva, haraggal, irigységgel, közömbösséggel tenni a dolgomat? Csak egy oka volt. Hogy eljussak hozzád, hogy segíts nekem. Megmutattad és most is mutatod, hogyan lehet másképpen élni. Hogy mi van a szavakon túl. Amiről már nem gondolsz semmit, csak éled, csak tudod, hogy vagy és létezel. Szívből kívánom mindenkinek, hogy megtapasztalja ezt. 

(Folytatás a következő levélben…)

Szeretlek és köszönöm!

Maradok tisztelettel a barátod:

Csiky-Szabó Tímea

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu
error: Content is protected !!

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!