A tudatosság „játékszabályai” a kialakult vészhelyzetben

A veszély az valós, de nem félni kell tőle, hanem odafigyelni és megtenni mindent, amit csak az adott pillanatban tudsz. A valódi tudatosság a valódi felelősségvállalás, amely arról szól, hogy minden pillanatban felméred, hogy a jelen helyzet milyen tetteket kíván meg tőled.

A tudatosság „játékszabályai” a kialakult vészhelyzetben

Megfogalmaztam számodra pár fontos információt a tudatosság „játékszabályairól” a kialakult vészhelyzetben:

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS:

A tudatosság által nem kerülsz bele egy hermetikus álomvilágba, hanem éppen az elképzelt világodból ébredsz fel. A tudatosság valóban segít átélni ezt a helyzetet pánik nélkül, nyugalomban, intelligensen, de ettől még nem lehetsz felelőtlen, hiszen az a ló túloldala, amely ugyanúgy nem a tudatosság. Játék az élet, de vannak benne komoly élethelyzetek, amelyeket nem szabad felelőtlenül megélni.

A veszély az valós, de nem félni kell tőle, hanem odafigyelni és megtenni mindent, amit csak az adott pillanatban tudsz. A valódi tudatosság a valódi felelősségvállalás, amely arról szól, hogy minden pillanatban felméred, hogy a jelen helyzet milyen tetteket kíván meg tőled.

Most a legfontosabb: Maradj otthon, hiszen ezzel tudod megelőzni, és ezzel lehet lassítani a vírus terjedését. Most erre van szükség, hiszen ez egy olyan helyzet, amelyben mindannyian felelősek vagyunk Önmagunkért, a családunkért, és a tágabb környezetünkért. Ismétlem, ha csak teheted, maradj otthon.

ELFOGADÁS:

El kell fogadnod, hogy a kialakult helyzet egy világválság, amelyben a biztosnak hitt elképzelések, a meglévő gazdasági rendszerek sorra omlanak össze, és az emberiség itt marad a látszólag jövőkép nélküli, bizonytalan jelenben. Azonban ezt a jelent nem éled meg rosszul, ha elfogadod, hogy ez az állapot már létrejött, és ami megtörtént, nem lehet nem megtörténté tenni. Az életed többé nem lesz olyan, mint amilyennek megszoktad.

A gazdasági hatások körbeérnek, és ez mindenkit, egyaránt érinteni fog. A Te dolgod az, hogy megnézd, hogyan tudod a meglévő helyzetedből a lehető legtöbbet kihozni. Ez az időszak a valódi elfogadás, az egymás támogatásának időszaka, amelyben csak új módon figyelve vagyunk képesek új alapokra helyezni a hétköznapi életünket, a munkánkat és a társadalmi rendszereinket.

ÚJJÁSZÜLETÉS:

Az élet állandó és örök, a születés és halál állandó körforgása. Miközben a tavasz ideért, és a természet újjászületik, szimbolikus megélni és kimondani, hogy az egész emberiség is ennek az újjászületésnek az időszakában van.

Ahhoz, hogy valami új dolog történjen, a réginek mindig el kell tűnnie. Megélheted ezt a helyzetet büntetésnek, de a tudatosság arról szól, – és 25 éve ezt magyarázom az embereknek – hogy „Ébredj fel”. Ha tudatos vagy és tudatosan figyelsz, akkor látod, hogy mindez nem büntetés, hanem az ébredés időszaka, egy új élet kezdete.

Figyelj, figyeld az érzelmi megnyilvánulásodat, engedd meg a rossz érzést, de lépj tovább: vegyél egy nagy levegőt, lazítsd le a válladat és figyelj befelé a szívedbe. Ebben a pillanatban tudod elkezdeni Te irányítani az életedet, a végtelen tudás és a végtelen szeretet ebben a pillanatban nyilvánul meg rajtad keresztül. Ez az áramlás, ez a valódi újjászületés, ez az a tudás, amellyel talpon maradsz ebben az élethelyzetben.

Maradj velem továbbra is a tudatosságban, figyeld az online felületeimet!
Szeretettel,

Csattos Ilona

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!