A tudatosságnak robbannia kell

Akár a hagyományos látásmóddal, a szokásos érzelmeidbe és gondolatvilágodba belefeledkezve, akár figyelemmel Önmagadra és tudatosan élsz, a világban jelenleg tomboló félelmeket Te is tapasztalhatod testi szinten. Természetes, hogy mások félelmei is hatnak rád, hiszen a félelem a Te életedben is sejtszinten jelen van.

A tudatosságnak robbannia kell

Akár a hagyományos látásmóddal, a szokásos érzelmeidbe és gondolatvilágodba belefeledkezve, akár figyelemmel Önmagadra és tudatosan élsz, a világban jelenleg tomboló félelmeket Te is tapasztalhatod testi szinten. Természetes, hogy mások félelmei is hatnak rád, hiszen a félelem a Te életedben is sejtszinten jelen van.

Fedezd fel Te is, hogy hogyan lehetsz jelen a múlt félelmei nélkül minden pillanatban, kiteljesedve a szeretetben, egy ezután sokkal boldogabb életet teremtve.

Mi valójában az az érzés, amit félelemként tapasztalsz?

A félelem nagyon valóságosnak tűnő érzelem és érzés, pedig csak egy ösztönös védekezés, egy pillanat alatt lejátszódó, szinte megkomponált folyamat: a történések beindítják az érzelmeket, szinte azonnal megjelennek a testi érzések, érzetek (gyomorgörcs, remegés, torokszorítás, feszültség, stb., kinek mi), ebből fakadnak a gondolatok, mely gondolatok által megszületnek a tettek, cselekedetek.

Mindezt így folyamatában nem érzékeled, hanem a pillanat tört részeként, egyetlen pillanatban, egyszerre tapasztalod félelemként, amelyek más irányba visznek, mint ahová igyekeztél.

Ez a szokásos, múlt szerinti reagálásod, erre a folyamatra nem voltál eddig tudatos. Így éltél a mindennapjaidban félelmeid kiszolgáltatottságában, vagy éppen ellenkezőleg, amikor nem vettél tudomást a félelmeidről – tagadva azt -, erőszakosan.

A félelmeid érted vannak, azért, hogy tudd, hogy mit kell észrevenned. A félelemből nem faraghatsz tovább gondolatokat, mert azok mindig a múlt szerintiek, és itt és most a jelenre nézve nem igazak, csak ide vetíted azokat.

A megoldás tehát az, hogy a gondolataid helyett a figyelmedet Önmagadra irányítsd. Hogyan tudod ezt itt és most elkezdeni? Hogyan figyelj Te is magadra, amikor a legmélyebb félelmeid jelennek meg?

  • Amikor érzed a testedben jelentkező már jól ismert gyomorremegést, az erős szívdobogást, feszültséget, menekülést, stb., kérdezd meg magadtól: “Valóban ez a félelem?” Nem, ez nem félelem, csak a tested produkálja a tüneteket, a tested pedig nem azonos veled. A tested csak jelzi, hogy valamit másképpen kell látnod, értelmezned.
  • Vegyél egy nagy levegőt, lazítsd le a válladat és mondd, hogy köszönöm. “Köszönöm, hogy látom és tudom, hogy a félelmeim csupán a múltam.” Ez a hála és az elfogadás, amely által sokkal könnyebb a figyelmedet Önmagadon tartani.
  • Bármilyen, a kialakult helyzettel kapcsolatos félelemérzésbe és az abból fakadó gondolataidba ne menj bele, ne azonosulj velük, csak engedd meg, hogy legyenek. Inkább nézd meg, hogy ebben a helyzetben hogyan tudsz a legjobban helytállni. Milyen konkrét lépés(eke)t tudsz megtenni azért, hogy jól érezd magad. Azokat viszont tedd is meg. Kezdd el.
  • Félelem tehát nem létezik, csak a múlt hagyatéka, a jelen pillanat félelemmentes. Nincs hát misztikum abban, ha azt hallod, hogy félelem nem létezik, mert igenis lehet félelem nélkül élni. Még csak el sem kell vonulnod valahová egy kolostorba meditálni, hogy megtapasztald.

Te döntesz, hogy továbbra is kétségek között tartod magad, vagy félelem nélkül elkezdesz teljességben élni azzal az Erővel, amely Te magad vagy. A megoldás itt van, Te tudsz tenni érte.

Mi is történik most? Most van itt az ideje annak, hogy ha már a vírus robbantott, a tudatosságnak is robbannia kell, hogy felrobbantsa a tudatlanságot.

Most tartunk itt és ehhez kellünk nagyon sokan, hogy a vírus elpusztuljon és ne éledjen újra. Sajnos fog. Nem tud magától, egyszerre letisztulni, mert nagyon sok tudatlan ember van, aki nem fogja fel, hogy mi a tudatosság. Óriási előnyötök van, akik már belekóstoltatok a tudatosságba. A legkülönlegesebb pillanatban vagytok velem. Hála van a szívemben és itt vagytok velem.

Csak egy picit érezz Te is ebből a hálából, csak figyelj befelé, mondd, hogy „köszönöm, hogy ennek a részese vagyok, és hogy én ezt így élhetem át”. Ez egy idő után természetessé válik, természetesen áramolsz az elfogadásoddal, a szereteteddel. Erre képes vagy, erre mindenki képes.

Szeretettel,

Csattos Ilona

Itt mindig megtalálsz:

Honlap: www.csattosilona.hu
Youtube: Csattos Ilona
Facebook: @Csattos Ilona
Instagram: @csattosilona

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!