Édesapáknak szeretettel…

Az apa férfi. Az apa, a férfi apa szerepe. Az apa szeret. A szerep változik, a szeretet állandó. Így az édesapád állandóan szeret…Apák napja alkalmából a Te Édesapád is megérdemli, hogy végiggondold, mi mindent tett érted, és megköszönd neki.

Édesapáknak szeretettel…

Az apa férfi. Az apa, a férfi apaszerepe. Az apa szeret.  A szerep változik, a szeretet állandó. Így az édesapád állandóan szeret…

A gyermek körüli teendőkben – különösen eleinte – hangsúlyosabb szerepet kap az Édesanya gondoskodó odaadása, aki közvetlen testi kontaktuson keresztül segíti gyermeke fejlődését. Az Apa jelenléte legtöbbször láthatatlan tevékenységek sokaságában mutatkozik meg, amely ugyanolyan fontos tartópillér a család egyensúlyában. Fontosságuk azonos, egyenrangú és egyensúlyban lévő, az értékek és a mindennapi feladatok szintjén azonban másképpen nyilvánulnak meg.

 

Egy Apa érzései sokszor “láthatatlanok”, de megvan benne a legnagyobb erő és biztonság, amiből egy egész család táplálkozik. Értékei, tudása és támogatása példát mutat, jelenléte pedig egy igazi kincs. Nagybetűs Apának lenni sokkal több annál, mint csupán biztosítani az anyagiakat. Egy Édesapa jelen van, figyel, törődik, kérdez, meghallgat, válaszol, megmutat, tanít. Élvezettel éli meg, ahogyan a gyermeke formálódik tanításainak hatására, és boldogsággal tölti el, ahogyan értékrendje tükröződik a gyermekében. Látja, ha nem a jó irányba tartasz és félt. Féltő szeretetét sokszor erővel és érvekkel próbálja meg a tudtodra adni, miközben csak egy dologra vágyik: hogy boldognak lásson.

Engedd meg neki, hogy úgy szeressen, ahogyan csak ő tud.

Lehet, hogy ezt szigorral, féltve teszi, lehet, hogy nevetve és játszva. Egy biztos, hogy odafigyeléssel és büszkeséggel, mert Apának lenni maga a nagybetűs Felelősségvállalás, az átjáró Öröm, a Szeretet. Mindezekért cserébe semmit sem vár, de egy dologra biztosan vágyik: Az elfogadásodra és a tiszteletedre.

Apák napja alkalmából a Te Édesapád is megérdemli, hogy végiggondold, mi mindent tett érted, és megköszönd neki. Ha sokszor élted meg fájdalommal, erőszakosnak a jelenlétét, vagy éppen gyengének láttad, akkor is csak hagyd ma megszületni Önmagadon belül az elfogadást. Tudd, hogy nem tudta másképpen, de a Te életedet szabadon formálhatod ettől függetlenül és nem kell félned, hogy olyan lesz, mint az övé volt. Ha pedig Édesapád jelentette mindig is a biztos támaszt, ő volt a kötődés, az erő az életedben, akkor tisztelettel köszönd meg neki, hogy mennyi mindent tett meg érted és a boldogulásodért. Menj haza, és öleld meg szavak nélkül. Tölts el vele minél több értékes időt, mert Apák napjára ez mindennél hatalmasabb ajándék.

Ha pedig Te is Édesapa vagy, és olykor kételyek fogalmazódnak meg benned, hogy hogyan legyél “jó”, akkor tudd: nem az számít, hogy mit csinálsz, hanem csakis az, hogy hogyan érzed magad benne. A gyermekednek nincsenek elvárásai feléd, azonban érzik az érzelmeidet és rádhangolódnak. Minden tárgynál és igyekezetnél többet jelent számukra az, ha Te jól vagy, és igaziból jelen tudsz velük lenni a pillanatban – élvezettel, figyelemmel, türelemmel és minőségi idővel. Ezzel tudsz valódi támaszuk lenni, és ezzel adod a legtöbbet számukra.

Az apa férfi. Az apa, a férfi apaszerepe. Az apa szeret. A szerep változik, a szeretet állandó. Így az édesapád állandóan szeret…

Szeretettel,

Csattos Ilona

www.csattosilona.hu

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!