Boldogságébresztő

Amíg az ember szokásos módon gondolkodik, addig semmilyen téren nem tud felelősséget vállalni. Természetesen félni nem kell, hiszen a félelem félelmet szül, de a valódi tudatosságban mindig látod, hogy hogyan tudsz odafigyelni és megtenni mindent az adott pillanatban.
A jelenlegi körülmények között napról napra nagy kihívás, hogy a jelenben, tudatosan, nyugodtan élj. Teljesen normális, ha a múlt szokásai újból ismétlődnek és nehezebbnek tűnik talpon maradni. Ahhoz, hogy a tudatosságot minél könnyebben részévé tudd tenni a mostani hétköznapoknak, összegyűjtöttem pár konkrét lépést.
Akár a hagyományos látásmóddal, a szokásos érzelmeidbe és gondolatvilágodba belefeledkezve, akár figyelemmel Önmagadra és tudatosan élsz, a világban jelenleg tomboló félelmeket Te is tapasztalhatod testi szinten. Természetes, hogy mások félelmei is hatnak rád, hiszen a félelem a Te életedben is sejtszinten jelen van.
Ahhoz, hogy talpon maradj, tudomásul kell venned, hogy vannak élethelyzetek, amelyek - attól még, hogy tudatos vagy - hatnak az életedre. Amit tenned kell, az az elfogadás. Elfogadni azt, hogy a régi életünk eredménye az, ami most létrejött, ami most történik. Most van itt az ideje annak, hogy Te és az egész emberiség egyaránt ráébredjen erre, megtanulja az alkalmazkodást a helyzethez, és kompromisszumképes legyen.
A veszély az valós, de nem félni kell tőle, hanem odafigyelni és megtenni mindent, amit csak az adott pillanatban tudsz. A valódi tudatosság a valódi felelősségvállalás, amely arról szól, hogy minden pillanatban felméred, hogy a jelen helyzet milyen tetteket kíván meg tőled.
Március 8-án, a nemzetközi Nőnapon az apróbb ajándékok és virágok küldése helyett rámutatok, hogy hogyan éld meg Önmagad tiszteletén keresztül másokkal, a mindig is meglévő egyenrangúságodat, valódi értékeidet. Ez a nőnap - és mostantól minden nap - szóljon Önmagad tiszteletéről, szeretetéről, saját képességeid és adottságaid elfogadásáról, a benned élő “csoda”, vagyis a szeretet megtapasztalásáról és kifejezéséről.
error: Content is protected !!

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!