Félelem nélkül élni? Igen, lehetséges!

Félelem nélkül élni? Igen, lehetséges!

Amennyiben Te egy boldogabb életről álmodozol, harmóniában és békében szeretnél élni, szembe kell nézned a félelmeiddel. Ez csak az okok és a miértek kutatása nélkül, a félelmeidet új módon meglátva, a figyelmed által valósul meg. 

Félelmetes világban élünk?

Sok irányból lehet megközelíteni, hogy milyen félelmekkel élnek az emberek: párkapcsolati aggodalmak, családi gondok, munkahelyi teljesítés, pénzhiány, terrorizmus, pánikfélelmek, stb. A félelem, mint érzés ráadásul eltérő formákban nyilván meg az emberi életben – visszahúzódás, elfojtás, harag, erőszak, stb. –, ami alapján úgy tűnhet, hogy a félelmek átláthatatlan hálójával kell megküzdeni nap mint nap.

Hagyományos módon élve a félelmekből nincs kiút, a félelmekből vagy a teljes tehetetlenségbe, vagy a legnagyobb erőszakba lehet menekülni, és ahogy telik az idő, minden ismétlődik tovább még nagyobb elfojtással, erőszakkal és még nagyobb félelmekkel.

Lásd meg új módon a félelmeidet!

A félelem, amikor tapasztalod, nagyon valóságos érzés, pedig valójában csak egy ösztönös védekezés, egy pillanat alatt lejátszódó, szinte megkomponált folyamat: a történések beindítják az érzelmeket, szinte azonnal megjelennek az érzések, ebből fakadnak a gondolatok, mely gondolatok által megszületnek a tettek, cselekedetek. Mindezt így folyamatában nem érzékeled, hanem a pillanat tört részeként, egyetlen pillanatban, egyszerre tapasztalod félelemként.

Ez a szokásos, múlt szerinti reagálásod, erre a folyamatra nem voltál eddig tudatos. Igy éltél a mindennapjaidban félelmeid kiszolgáltatottságában, vagy éppen ellenkezőleg, amikor nem vettél tudomást a félelmeidről – tagadva azt -, erőszakosan.  Ez akadályozta meg, hogy észrevedd, hogy az itt és most milyen csodálatos lehetőségeket hordoz magában.

A félelmeid valójában tehát érted vannak, azért, hogy tudd, hogy mit kell észrevenned. A félelemből nem faraghatsz tovább gondolatokat, mert azok mindig a múlt szerintiek, és itt és most a jelenre nézve nem igazak, csak ide vetíted azokat.

A megoldás tehát az, hogy a gondolataid helyett a figyelmedet fókuszálod a valódi történésekre. 

Hogyan tudod ezt itt és most elkezdeni?

Vegyél egy nagy levegőt, lazítsd le a válladat és mondd, hogy köszönöm. Köszönöm, hogy látom és tudom, hogy a félelmeim csupán a múltam. Ez a hála és a szeretet, amely által sokkal könnyebb a figyelmedet Önmagadon tartani.

Bármilyen tevékenység közben megjelenő félelem érzésbe és a gondolataidba ne menj bele, ne azonosulj velük, csak engedd meg, hogy legyenek. Nézd meg ehelyett, hogy az éppen aktuális célod irányába milyen konkrét lépés(eke)t tudsz megtenni és azokat tedd is meg. Kezdd el. (Természetesen, segítelek benne.)

Amikor meglátod az életedet másképpen, akkor nem csak kiutat találsz belőle, hanem eltűnik a félelmed is. Ha megszűnik a félelem, megszűnik az erőszak is, és minél többen tudjuk ezt, annál jobban fog lecsökkenni az erőszak is körülöttünk.

Félelem tehát nem létezik, félelem helyett mostantól szabadon, boldogan élhetsz. Ezt azonban nem elég csak meghallgatni, kezdd el élni a mindennapjaidban is. Te döntesz, hogy továbbra is kétségek között tartod magad, vagy elkezdesz teljességben élni azzal az Erővel, amely Te magad vagy. A megoldás itt van, Te tudsz tenni érte.

Szeretettel,

Csattos Ilona

Bármilyen szorongás alól fel tudsz szabadulni, és félelmek nélkül tudsz tovább lépni, ha felszínre kerül benned a valódi erőd, a valódi tudatosság. Ahhoz, hogy erre képes legyél, félelmektől mentes, boldog irányt kapjon az életed, a 4 napos „Vedd észre” Alapprogramon segítséget kapsz tőlem. Gyere el és fedezd fel, hogy hogyan lehetsz jelen a múlt félelmei nélkül, kiteljesedve a nyugalomban, örömben, szeretetben, egy sokkal boldogabb életet teremtve. Szeretettel fogadlak. 

Tudj meg többet a „Vedd észre” Alapprogramról!

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu

 

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!