A hagyományos gondolkodásmóddal nem lehet felelősséget vállalni

Amíg az ember szokásos módon gondolkodik, addig semmilyen téren nem tud felelősséget vállalni. Természetesen félni nem kell, hiszen a félelem félelmet szül, de a valódi tudatosságban mindig látod, hogy hogyan tudsz odafigyelni és megtenni mindent az adott pillanatban.

A hagyományos gondolkodásmóddal nem lehet felelősséget vállalni

Az elmúlt egy – két hétben sok szó esett a médiákban arról, hogy milyen fontos, hogy felelősséget vállalva Önmagunkért és másokért, maradjunk otthon. Ahogy több írásomban én is kiemeltem, a jelenlegi helyzetben ez a tudatos, felelős döntés. Mégis, több helyről hallottam, hogy sokan mindezt nem veszik komolyan, vállukat megvonva azt mondják, hogy “ők nem félnek, ezért rájuk mindez nem vonatkozik.” Ez – az elme felelőtlensége – inspirálta mai üzenetemet.

Amíg az ember szokásos módon gondolkodik, addig semmilyen téren nem tud felelősséget vállalni. Természetesen félni nem kell, hiszen a félelem félelmet szül, de a valódi tudatosságban mindig látod, hogy hogyan tudsz odafigyelni és megtenni mindent az adott pillanatban.

A valódi tudatosság a valódi felelősségvállalás, amely azt jelenti, hogy a pillanatban ellenállás és kérdőjelek nélkül tudod, hogy a helyzet mit kíván meg tőled.

Mindez csak akkor tud teret kapni a jelenben, amikor meglátod, hogy a régi módon nem lehet tovább élni, amikor elfogadod, hogy a változás új figyelmet és új tetteket kíván meg tőled és minden embertől.

A mostani globális helyzet minden eddiginél hangosabban kiált, hogy emberek ébresztő! Ha eleged van az ismétlődésből, akkor figyeld meg új módon, hogy miről szól a fennálló helyzet és lásd meg, hogy akármilyen problémával találtad magadat eddig szembe, az is mindig a múlt ismétlődésének eredménye volt.

Az életed ismétlődései eddig is erre hívták fel a figyelmedet, de mivel nem álltál meg és nem nézted meg más szemmel, ezért észrevétlenül ismétlődött újra meg újra tovább ugyanaz a problémád. Most nincs más választásod, mint szembenézni az ismétlődéssel.

Abban a pillanatban, amikor rájössz, hogy a saját életedért csak Te vállalhatsz felelősséget, mert Te általad jön létre körülötted minden, megjelenik az elfogadás is benned, hiszen látod már, hogy nincs kit felelősségre vonnod saját sorsod alakulásáért, látod, hogy nem hárítani vagy vállalni kell a felelősséget, hanem csak élni azt. Ez az elfogadás a tudatosodás az érzelmeidre, gondolataidra, tevékenységeidre, tetteidre. Ekkor válik láthatóvá egyben az is számodra, hogy minden ember a saját sorsát ugyanígy maga alakítja. Látni fogod, hogy akik érintve lesznek a mostani helyzet által, nem véletlen, hogy éppen mikor és milyen módon tapasztalják a hatásokat. Ennek felismerése a legnagyobb főhajtás Önmagaddal és másokkal szemben, a legnagyobb alázat a tudással, a tudatossággal szemben.

A valódi felelősség Önmagad és mások igazi szeretete és tisztelete is egyben. Így élve minden pillanatban látod az aktuális helyzetnek megfelelő döntést és képes vagy újraértékelni korábban biztosnak hitt elképzeléseidet. Tapasztald meg a mostani helyzetben a valódi felelősséget végre, lásd meg, hogy Te teremted a saját sorsodat, éld és élvezd, hogy az életed alakulása a Te kezedben van, a figyelmedből fakad, és a felelősség önmagadért egyedül a tiéd.

Továbbra is szeretettel kérlek, hogy maradj otthon, hiszen ezzel tudod megelőzni, és ezzel lehet lassítani a vírus terjedését. Abban pedig, hogy ezt az időszakot tudatossággal és valódi befelé figyeléssel tudd végigélni, továbbra is itt leszek neked. Csak figyelj! Megéri.

Szeretettel,

Csattos Ilona

Itt mindig megtalálsz:

Honlap: www.csattosilona.hu
Youtube: Csattos Ilona
Facebook: @Csattos Ilona
Instagram: @csattosilona

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!