Reggeli BoldogságÉbresztő – Tudatosan szeretnél élni? Akkor hagyd abba ítélkezni…

Tényleg azt hiszed, hogy ismered a veled, körülötted élő embereket? Egy embert csak megítélni tudsz a külseje, pár mondat, egy beszélgetés vagy az élethelyzete alapján. Legfeljebb véleményed van róla és ez alapján beskatulyázod őt a saját értékrended szerint. Talán tanultál már különböző iskolákban, tréningeken személyiségtípusokról vagy csak egyszerűen azt hiszed, hogy jó emberismerő vagy.

Könnyen alkotsz véleményt, kritikát és közben észre sem veszed, hogy mindig a saját érzelmi világod alapján, Önmagadból kiindulva ítélsz kishitűséggel, felsőbbrendűséggel. 

Az ítéletek, a skatulyák, a pletykák, a kibeszélés mind az életnek egy olyan “átlagos”, “hagyományos”, elfogadott játéka, amiből sürgősen kell kilépned, ha új életet szeretnél. Amíg másokról könnyedén mondasz ítéletet, addig nem látod, hogy milyen is ő valójában és saját magadat is kizárod a tudatosságból.

Fel kell ismerned, hogy amit a másikról gondolsz, az nem valóságos.

Csupán Te gondolod igaznak a saját szemüvegeden keresztül. Reagálsz, érzed magadat valahogyan és ebből fakadnak a gondolataid. Semmi köze ahhoz, amiről gondolkodsz. Ugyanígy, amit mások gondolnak rólad, az sem lehet igaz, hanem az is csupán az ő gondolatuk rólad, az ő érzelmi világukból fakadóan. 

A másik embert nem megítélned, nem megértened, hanem meglátnod kell.

Hogyan tedd meg?

  • Reggel, amikor felkelsz, jusson eszedbe, hogy “ma ítélkezés nélkül figyelek másokra”. Nem jelenti azt, hogy ne legyen véleményed, de ha tudatában vagy a figyelmednek, akkor tudod a dolgokat ítéletek nélkül is, őszintén a helyükön kezelni.
  • Vedd észre az automatikus ellenállásaidat, reakcióidat. Amikor tapasztalod, állj meg bennük, és hagyd abba tovább gondolni őket. Vegyél egy nagy levegőt, figyelj befelé magadra és figyelj a veled szemben állóra őszinte figyelemmel. Amikor észreveszed, hogy újra és újra a régi módon reagálsz, örülj neki, mert a világon még nagyon kevesen veszik észre. Mondd, hogy köszönöm, de, jó, hogy látom a különbséget, és milyen jó, hogy észrevettem. 
  • Ez az a tisztelet, amikor megadod a lehetőséget a pillanatban, hogy valóban a másikra figyelj és ne arra, amit a saját gondolataid alapján róla igaznak gondolsz. Minden ember csak erre vágyik, az elfogadásodra, arra, hogy meglásd az embert, aki amögött van, amit gondolsz róla.

Kezdd el, és meglátod, hogy fantasztikus eredménye lesz. Az emberek körülötted mintha kicserélődnének, “új” szülőt, “új” gyermeket, “új” kollégát kapsz. Valójában nem megváltoznak, mert eddig is ilyenek voltak, csak most látod meg őket úgy, amilyenek igazából…

Az augusztus 24-25., 31. – szeptember 1.-i “Vedd észre” Alapprogramomon itt van a helyed, ha valóban úgy szeretnél élni, ahogyan tőlem hallod. Nem kell külön időt töltened technikákkal, gyakorlatokkal, hanem azonnal felismered és megtapasztalod az igazságot. Megéled velem a jelen pillanatot, amely tovább visz az új életedbe.

A figyelmed eredményeként biztosan Te is láttad már meg az emberek igazi arcát. Hogyan változtak meg a kapcsolataid ennek hatására? Kevesebb ítélettel élsz együtt? Írd meg nekem tapasztalataidat, visszajelzéseidet a kapcsolat@csattosilona.hu e-mail címre.

Ha szeretnéd elolvasni az eddig megjelent Reggeli BoldogságÉbresztő üzeneteket, akkor a www.csattosilona.hu weboldalon iratkozz fel, és a holnapi levélben feltüntetett link segítségével számodra is elérhetővé válnak a korábbi levelek.

Ha pedig szeretnéd eljuttatni a reggeli hírleveleket ismerőseidnek, egyszerűen csak továbbítsd neki(k) a www.csattosilona.hu weboldal linkjét, ahol ők is fel tudnak iratkozni. Ezzel máris csatlakoznak a Reggeli BoldogságÉbresztőhöz, és a levélben feltüntetett link segítségével számukra is elérhetővé válnak a korábbi levelek. 

Szeretettel,

Csattos Ilona

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve http://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu