Húsvét, Nagypéntek – Benned dől el a saját hagyományod

Formák, külsőségek nélkül éld meg valódi Önmagadat, és ekkor fogod megélni ennek az ünnepnek is igazi mélységét és szépségét, amelybe bármilyen szokás és hagyomány belefér.

Húsvét, Nagypéntek – Benned dől el a saját hagyományod

Minden ünnepnek megvan a maga hagyománya, melyek nemzedékről nemzedékre, a kornak megfelelően alakulnak, változnak, modernizálódnak. Neked mit jelent a Húsvét? Szeretteiddel eltöltött időt? Locsolást és csokinyuszit? Szabadságot? Sonkát, tojást és vendégvárást? Esetleg szigorú böjtöt?  

A néphagyomány szerint Húsvét a tavasz eljövetelének ünnepe, melyhez számos népszokás és rituálé kötődik. Megint mások eredetileg a termékenység ünnepének tartották, bőséget kívánva Önmagunknak és a világnak. A Húsvét azonban sok ember számára a mai napig fontos vallási ünnep, Jézus keresztre feszítéséről és feltámadásáról emlékeznek meg egy hosszú ünnepi időszakban.

Felfedezni azt, ami valóban fontos…

A Húsvét vallásos megélésének fontos részét képezi a negyvennapos böjt, mely egyrészről az emberi test egészségét szolgálja, de azon túl valami mást is, az emberi kitartást, a megtisztulást és a feltöltődést, mindezzel teret engedve annak, hogy a valóban fontos dolgok – az Önmagunkkal való kapcsolat, a bennünk élő teremtő Erő – felfedezést kapjanak.

Ennek felfedezése azonban hittől, vallástól, életformától függetlenül mindenkinek joga, így ha Te nem ezen a módon tartod az ünnepet, idén akkor is megélheted egy mélyebb, belső figyelemmel, ráhangolódással, mindezt a saját hagyományaid szerint. Formák, külsőségek nélkül éld meg valódi Önmagadat, és ekkor fogod megélni ennek az ünnepnek is igazi mélységét és szépségét, amelybe bármilyen szokás és hagyomány belefér.

Ujjászületés(ed) ünnepe

A vallás a feltámadást, a néphagyomány a tavaszvárást ünnepli, azaz más megközelítésben, de mind az újjászületést helyezik középpontjukba. A tudatosságban élni szintén egy teljesen új életet jelent számodra. Ez adja meg a valódi békédet, a valódi örömödet, a legkülönlegesebb, leghitelesebb értékeidet. Jelentse hát idén a Húsvét Neked is a saját újjászületésed ünnepét, szóljon ez a pár nap a belső bőségről, töltekezésről, amely minden pillanatban megtörténik veled, amikor figyelsz.

Te döntöd el, hogy a Te ünneped milyen – vallási, néphagyományokkal tűzdelt vagy modern, baráti -, csak az számít, hogy TE mit teszel bele, hogyan viszonyulsz Önmagadhoz és a körülötted élőkhöz.Ha úgy figyelsz, ahogyan tőlem mindig hallod, olvasod, akkor meg tudod élni a magadra és másokra való odafigyelés őszinteségét, azebben megnyilvánuló tiszta szeretetet, nem csak e pár napig, hanem az év minden napján. Ezt kívánom Neked.

“Újjászületéssel teli”, Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok Szeretettel,

Csattos Ilona

Szeretnél így élni? Adj magadnak egy esélyt és szánd el magad egy végső lépésre afelé az élet felé, amelyet megálmodtál magadnak! Lehet, hogy még az út elején jársz és sok kérdés motoszkál benned. Lehet, hogy már minden téged érintő kérdésedre választ kaptál, de még mindig nem vagy kielégítve, és keresel tovább. Bármilyen szituációban is vagy, a „Vedd észre” Alapprogram során csupán 4 nap alatt elindulsz a tudatosság és a boldog, sikeres élet irányába.

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!