Mihez kezdesz a jelennel? Sokkol vagy felébreszt?

Ahhoz, hogy talpon maradj, tudomásul kell venned, hogy vannak élethelyzetek, amelyek – attól még, hogy tudatos vagy – hatnak az életedre. Amit tenned kell, az az elfogadás. Elfogadni azt, hogy a régi életünk eredménye az, ami most létrejött, ami most történik. Most van itt az ideje annak, hogy Te és az egész emberiség egyaránt ráébredjen erre, megtanulja az alkalmazkodást a helyzethez, és kompromisszumképes legyen.

Mihez kezdesz a jelennel? Sokkol vagy felébreszt?

Az elmúlt napokban, az egész Földön, szinte mindenki valamilyen tevékenységet abbahagyott és szinte alig lesz olyan ember, akinek ugyanúgy folytatódik az élete tovább, mint amilyen a koronavírus előtt volt.

Ahhoz, hogy talpon maradj, tudomásul kell venned, hogy vannak élethelyzetek, amelyek – attól még, hogy tudatos vagy – hatnak az életedre. Amit tenned kell, az az elfogadás. Elfogadni azt, hogy a régi életünk eredménye az, ami most létrejött, ami most történik. Most van itt az ideje annak, hogy Te és az egész emberiség egyaránt ráébredjen erre, megtanulja az alkalmazkodást a helyzethez, és kompromisszumképes legyen.

Ha dühöngsz, mérgelődsz, bosszankodsz, esetleg keseregsz a régi módon, akkor is ugyanannyi idő alatt fog lezajlani ez az egész történet. Ezek a szokásos gondolataid, érzelmeid csak kifárasztanak, még inkább beteggé tesznek. Párosulva a pánikkal pedig elhomályosítják a jelen helyzetre való tiszta rálátásodat és lezárod az új lehetőségeidet, az új megoldásokat is.

Ha figyelsz, okos vagy és tudatos, már nem a negatív érzelmeid irányítanak, tényleg talpon tudsz maradni. A most leállt rendszerek, megszakított folyamatok időszakában mindenképpen használd fel tudásodat arra, hogy megfigyeled a lehetőségeidet, és hagyd, hogy kialakuljon benned az új irány. Nem kell tudnod, hogy ez meddig fog tartani. Ez a lényeg, eddig is túl akartál lenni a folyamatokon, mindig az eredményt akartad látni, miközben még nem értél el odáig.

Most van időd rá megtanulni, mert azt, ami most történik, senki nem látja át és senki nem látja a végét. Ha higgadtan, nyugodtan éled végig ezt az időszakot, a saját múltad ismétlődésének felismerésével, jól fogsz kijönni ebből a helyzetből. Ez az a bizonyos talpon maradás, a káosz teljes megléte alatt. Átlátod a helyzetet, nem mész bele a szokásaidba, hiszen most van vége globálisan is az ismétlődésnek. Tudatába kerülsz és látod a folyamatot, amely egy új élet kezdete, amelyet ismét Te valósítasz meg.

Te melyiket választod? Éled a régi szokásokat, harcolsz, küzdesz és szenvedsz vagy tudomásul veszed, hogy a régi módon nem megy és kihozod a legtöbbet az adott helyzetből? Ha megengeded magadnak az elfogadást, az – szimbolikusan – életben fog tartani. Talpon maradsz, és jó érzéssel éled tovább az életedet. Ebben az élethelyzetben jelenik meg az egymásra figyelés és az összetartás. Sajnálat helyett – hiszen most mindenki egyforma helyzetben van – az empátia és a szeretet kap helyet.

Ha most mégis elfordulsz attól, hogy másképpen nézd meg az eddigi életedet és a kialakult helyzet összefüggéseit, mert azt hiszed, hogy képtelenség másképpen élni, tudd, hogy éppen ezzel akadályozod a változást, ragaszkodva a régi elképzeléseidhez. Így nem adsz esélyt a megújulásnak. Ha a megszokottból neked is eleged van, Te is tenni szeretnél, a tudatosság megadja az esélyt neked és az emberiségnek, hogy kilépjen a múltjából. Te is tegyél ezért.

Bennem hatalmas az elfogadás és a szeretet, még ebben a helyzetben is, mert látom a folyamatot és látom, hogy mekkora segítsége ez az emberiségnek a megújulásban. Mélyen megérint az, hogy a félelem helyett részese lehetek ennek a tudásnak. Hálás vagyok, hogy nem kell szenvednem, hálás vagyok, hogy online továbbra is veletek lehetek, hálás vagyok, hogy most nem csak a saját életetekre, hanem arra is rá tudok mutatni, hogy a társadalmak szintjén hogyan alakult ki ez a helyzet. Legyetek egyre többen tudatosak és ismerjétek fel a múlt (a történelem) ismétlődését, mert a mókuskerékből így lehet kiszállni.

Ahogy én, úgy Te is képes vagy tudatosan figyelni, jelen lenni, tudatában lenni annak, hogy most mi történik és emelt fejjel, higgadtan dönteni, elfogadással, alkalmazkodva. Ehhez maradj velem továbbra is. Csak figyelj!

Itt mindig megtalálsz:

Honlap: www.csattosilona.hu

Youtube: Csattos Ilona

Facebook: @Csattos Ilona

Instagram: @csattosilona

Szeretettel,

Csattos Ilona

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!