Reggeli BoldogságÉbresztő – Legyen egy őszinte életed

A tudatosság egyik legfontosabb alapköve az őszinteség. Ezt sokan félreértik, és azt hiszik, hogy az őszinteség abban nyilvánul meg, hogy mindig igazat mondanak. Ennél azonban sokkal mélyebb jelentése van.

Amíg nem veszel tudomást arról, hogy amit hiszel, az nem a valóság, addig az őszinteség bizony számodra sem létezik. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, először meg kell látnod, hogy a Te életedben milyen álarccal jelenik meg az őszinteség hiánya.

Természetesen arról a viselkedésedről beszélek, amelyet a generációs érzelmek és viselkedésminták alapján tudattalanul alakítottál ki magadnak azzá a személyiséggé, akinek most hiszed magad. 

Nézzünk egy példát.

Ha Te az vagy, aki látszólag feladod magad, nem vállalod fel őszintén a vágyaidat, a gondolataidat, a sérelmeidet és fájdalmaidat, csak „eljátszod”, hogy minden a legnagyobb rendben van. Minden pillanatodat, minden élethelyzetben az határozza meg, hogy igyekszel kitalálni, hogy hogyan viselkedj úgy, hogy mások jól érezzék magukat.

Ebben a viselkedésedben semmi igazság és őszinteség nincs. Tudattalanul mindent csak kitalálsz a szeretetért, de abból kiindulva, hogy úgy érzed, Te mindent megteszel, azonnal elvárásokat is támasztasz a másik felé, hogy ők is ugyanígy tegyenek. Tudtad, hogy a legnagyobb megfelelési kényszerben élő embernek vannak a legnagyobb elvárásai másokkal szemben? 

Egy másik példa, hogy Te aztán senkinek nem akarsz megfelelni, neked ne mondja meg senki… Látszólag a magad útját járod, mégsem őszinte ez sem, mert ebben az esetben a figyelmed a tagadáson van, az ellenállásod irányítja minden tettedet. Mindent egyedül csinálsz, mész a fejed után anélkül, hogy figyelembe vennél másokat, más információkat, ezzel megakadályozva azt, hogy valóban úgy valósítsd meg a dolgaidat, mint ahogyan képes vagy rá.

A valódi őszinteség megfelelésektől és elvárásoktól mentes. 

Felismerted, hogy te hogyan éled az őszinteséged hiányát? Most odafigyelve máris észrevehetted, hogy mit hagyj abba ahhoz, hogy egy őszinte életed induljon el.

Hogyan válj őszintévé?

  • Első körben Önmagaddal szemben kell őszintévé válnod. Teljesen magától értetődően, őszinte nyitottsággal figyeld a jelenben a dolgok történését, és természetes módon vegyél részt azokban. Mivel egész életedben jól akartál csinálni mindent, ezután is azt fogod tenni, ami számodra a legjobb. Bármikor, amikor észreveszed a szokásos megfeleléseidet és elvárásaidat,  csak újra és újra lépj tovább belőlük a már szokásos módon.
  • Válj őszintévé másokkal is. Hagyd abba kitalálni, hogy másoknak hogy lenne jó. Nem tudod mindenki “jó”-ját kitalálni. 
  • Tudd, hogy mit szeretnél, és őszintén, tisztán kommunikáld át. Ekkor nem félelemből akarsz megfelelni, hanem szeretettel, jó érzéssel és őszinteséggel fordulsz önmagad és mások felé és ekkor találod magad szembe mások őszinteségével is. 

Az  őszinteség, amit Te már a világ felé közvetítesz, generálja azt a folyamatot, hogy a körülötted lévők kinyitját a szemüket, mert olyan tudást képviselsz, ami valami szépet, valami újat hoz magával.

Az augusztus 24-25., 31. – szeptember 1.-i “Vedd észre” Alapprogramomon itt van a helyed, ha valóban úgy szeretnél élni, ahogyan tőlem hallod. Nem kell külön időt töltened technikákkal, gyakorlatokkal, hanem azonnal felismered és megtapasztalod az igazságot. Megéled velem a jelen pillanatot, amely tovább visz az új életedbe.

Te kaptál már visszajelzéseket a külvilágodtól? Másképp viszonyulnak hozzád azóta, hogy te őszintén vállalod fel az értékeidet? Küldd el visszajelzésedet, tapasztalataidról ezzel kapcsolatosan. Írd meg nekem a kapcsolat@csattosilona.hu e-mail címre. Köszönöm szépen. 

Ha szeretnéd elolvasni az eddig megjelent Reggeli BoldogságÉbresztő üzeneteket, akkor a www.csattosilona.hu weboldalon iratkozz fel, hogy a következő reggeli levélben feltüntetett link segítségével számodra is elérhetővé váljanak a korábbi levelek.

Ha pedig szeretnéd eljuttatni a reggeli hírleveleket ismerőseidnek, egyszerűen csak továbbítsd neki(k) a www.csattosilona.hu weboldal linkjét, ahol ők is fel tudnak iratkozni. Ezzel máris csatlakoznak a Reggeli BoldogságÉbresztőhöz, és a levélben feltüntetett link segítségével számukra is elérhetővé válnak a korábbi levelek.

Szeretettel,

Csattos Ilona

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve http://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu