Nyílt levelek Csiky – Szabó Timitől Csattos Ilonához – 1. levél: Bevezető – Levelek az utamról, a tudatosságom megéléséről

Meghoztam a döntést, hogy élni szeretnék. De nem úgy ahogy eddig vegetálva, boldogtalanul, hanem igazán élni, szeretni, élvezni az életet. Egy drága barátnőm ajánlott téged, hogy menjek el hozzád, hogy te tudsz nekem segíteni. Akkor még nem tudtam, hogy az az erő ami hozzád húzott, az vagyok én is, az a hatalmas mindent elsöprő szeretet aminél nincs erősebb és ami az élet maga. 

Nyílt levelek Csiky – Szabó Timitől Csattos Ilonához – 1. levél: Bevezető – Levelek az utamról, a tudatosságom megéléséről

Drága Ilike!

Sokszor eszembe jutott az elmúlt hetekben, hogy vajon mit is tehetnék. Mi az, amit hozzáadhatnék az egészhez, hogy segítsek, hogy könnyebb legyen, hogy másoknak is könnyűvé váljon az élet. Hiszen minden ezen múlik, hogy hogyan élem meg a pillanatot, szeretetben és elfogadásban, vagy a régi rossz szokásaim szerint akarásban és sok-sok elfojtott haraggal. 

2017 februárjában találkoztam először veled az Alapprogramon.

Azért mentem oda, mert egy szempillantás alatt összeomlott az életem, amikor kiderült, hogy rosszindulatú pajzsmirigy daganatom van. Mint később rájöttem, ez már csak a hab volt a tortán. Visszaemlékszem a daganat diagnosztizálása előtti időkre és azt kell hogy mondjam, hogy nagyon boldogtalan voltam. Habár látszólag mindenem megvolt, szép család gyerekekkel, szuper családcentrikus férjjel, kertes családi ház, nyaralások és még sorolhatnám.

De nem tudtam élvezni amim volt, sőt inkább teljes fásultságot éreztem, alig vártam, hogy vége legyen a napnak és lefeküdhessek aludni. A testi érintésnek még a gondolata is elborzasztott. Mindemellett persze kifelé ezt nem mutattam, mert éreztem, hogy gáz és féltem, hogy mások mit gondolnának rólam, ha kiderülne. Illetve úgy éreztem, hogy erősnek kell lennem és nem engedhetem meg magamnak a gyengeségnek még a látszatát sem.

Ekkor jött a betegségem.

Akkora hála van bennem most már iránta, hiszen ez volt az a pillanat ami kibillentett, ahol már nem bírtam magam tovább tartani és megláttam, hogyha továbbra is így élem az életem, akkor meg fogok halni hamarosan. Azt hiszem ha valamire lehet mondani, hogy újjászületés, hogy sorsfordító pillanat, akkor ez az volt. 

Pár héttel ezután hoztam meg a döntést, hogy élni szeretnék. De nem úgy ahogy eddig vegetálva, boldogtalanul, hanem igazán élni, szeretni, élvezni az életet. Egy drága barátnőm ajánlott téged, hogy menjek el hozzád, hogy te tudsz nekem segíteni.

Akkor még nem tudtam, hogy az az erő ami hozzád húzott, az vagyok én is, az a hatalmas mindent elsöprő szeretet aminél nincs erősebb és ami az élet maga. 

Hogyan tudom megköszönni amit adtál? Úgy, hogy elmondom a történetem, hogy mindenkihez eljussunk, hogy segíthessünk.

Szeretlek és köszönöm!

Csiky-Szabó Tímea

(Folytatás következik…)

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu
error: Content is protected !!

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!