Nyílt levelek Csiky – Szabó Timitől Csattos Ilonához – 2. levél: A szeretet elfojtása

A célom továbbra is az, hogy mások is meg merjenek végre nyílni és megtegyék a lépést a felé az élet felé, amire mindig is vágytak titokban, csak az érzelmeik megakadályozták őket. Szeretnék visszatérni a betegségemre, mert szerintem sok mindenkit érint ez a téma. Azt hiszem, akkor lesz teljes a kép, ha ehhez kicsit visszatérek a gyermekkoromhoz is.

Nyílt levelek Csiky – Szabó Timitől Csattos Ilonához – 2. levél: A szeretet elfojtása

Drága Ilike! 

A célom továbbra is az, hogy mások is meg merjenek végre nyílni és megtegyék a lépést a felé az élet felé, amire mindig is vágytak titokban, csak az érzelmeik megakadályozták őket. 

Szeretnék visszatérni a betegségemre, mert szerintem sok mindenkit érint ez a téma. Azt hiszem, akkor lesz teljes a kép, ha ehhez kicsit visszatérek a gyermekkoromhoz is.

Nehéznek és fájdalmasnak éltem meg a gyermekkoromat.

A szüleim sokat veszekedtek és édesapám még ráadásul inni is elkezdett. Többször is előfordult, hogy családosan összepakoltunk és elmentünk otthonról a vita hevében. Ilyenkor apu mindig jött utánunk, hogy visszamenjünk hozzá. Tisztán emlékszem rá, hogy már kisgyermek koromban is arra vágytam teljes szívemből, hogy a szüleim szeressék egymást és szeressenek minket is, emiatt a költözésekkor mindig igyekeztem kibékíteni őket egymással.

A lényege a történetnek az a sok negatív érzelem, például a félelem, a harag, ahogyan gyermekként éltem az életem. Ez volt az, ami elvezetett idáig a felnőttkori betegségem kialakulásáig, ahol megfordult az életem.

Mivel úgy éreztem, hogy bármit is teszek az sehogy sem jó, így elkezdtem ellenállni a szüleimnek. Gondolok itt arra, hogy bármit mondtak vagy kértek tőlem, nem érdekelt. Inkább fejjel mentem a falnak semmint, hogy bármit is megtegyek abból, amit vagy ahogyan azt ők szeretnék.

Tulajdonképpen csak őket másoltam, hiszen ők sem tették amit kértem, nem érdekelte őket amit mondtam nekik.

Persze most már tudom, hogy csak meg akartak menteni mindattól amitől ők is féltek. És a negatív érzelmeik, azaz a félelmeik akadályozták őket abban, hogy meghalljanak engem, vagy hogy másképpen, azaz szeretetben és elfogadásban éljenek.

26 éves koromban megfogadtam, hogy soha többé nem veszekszem és inkább elfojtom a haragomat, semmint, hogy bárki is észrevegye. 

Ekkor felsoroltam magamban, hogy milyen partnerre is vágyom igazán, akivel végre boldog lehetek. 

Meg is kaptam őt a jelenlegi férjem személyében. Megéltem mellette az igaz szerelmet, de ahogyan az lenni szokott, egy idő után a félelmeim elkezdtek előjönni és vele együtt az elvárásaim is. Eljött az az idő, amikor már nem olyannak láttam őt, mint az elején, megláttam a “hibáit” és emiatt már nem tudtam őt tökéletesen elfogadni. Jött az unalom, a fásultság érzése, ami mind a munkámban, mind a párkapcsolatomhoz való hozzáállásomban elkezdett meglátszódni. Amikor úgy éreztem, hogy most már nagyon elegem van a munkából, egy kiutat láttam csak, a gyermekvállalást.

Ahogyan azt elterveztem, jött is azonnal az első gyerkőc. Vele együtt pedig a pajzsmirigy alulműködés.

Az első terhességem végére szinte teljesen leállt a pajzsmirigy működésem.

Erre még az orvosom is azt mondta, hogy a düh, a harag, a negatív érzelmeim elfojtásának a következménye a pajzsmirigy betegségem.

Most látom csak igazán, hogy a negatív érzelmeim elfojtásával együtt a szeretet is elfojtottam magamban. Most, hogy ezt már látom és a segítségednek köszönhetően a valódi önmagamat, a szeretetet és elfogadást élem, gyógyul a testem, változnak körülöttem jó irányba a dolgok, úgy, ahogyan azt mindig is szerettem volna. 

Szeretlek és köszönöm!

Csiky-Szabó Tímea

(Folytatás következik…)

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu
error: Content is protected !!

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!