Bőség és áramlás [Pünkösd alkalmából]

Pünkösd is hordoz magában egy különleges üzenetet, ami a tudatosság felől megközelítve új, mély értelmet ad ennek az ünnepnek. Az áramlást megértve rálátást kapsz, hogy hogyan működsz, és mire kell figyelned, hogy új módon alakítsd a jövődet.

Bőség és áramlás [Pünkösd alkalmából]

Pünkösdkor a kereszténység Isten jelenlétét, a kegyelem kiáradását, áramlását ünnepli, ennek hagyománya és jelentése azonban kevésbé terjedt el a köztudatban, mint más vallási ünnep szimbolikája. Ilyenkor legtöbben csupán élvezzük a munkaszüneti nap adta pihenés lehetőségét és a családdal töltött idő ajándékát.

Pedig Pünkösd is hordoz magában egy különleges üzenetet, ami a tudatosság felől megközelítve új, mély értelmet ad ennek az ünnepnek. Fogadd szeretettel boldogságébresztő soraimat „Pünkösd alkalmából” az áramlásról, amit megértve rálátást kapsz, hogy hogyan működsz, és mire kell figyelned, hogy új módon alakítsd a jövődet.

Punkosd

Áramlás.

Egy szó, ami az egész világunkat teremti. Mégis, ahogyan az emberek élnek, nincsenek tudatában annak, hogy ami “belülről kifelé” áramlik, milyen meghatározó az élet minden egyes pillanata szempontjából. Düh, harag, keserűség, sértődöttség, bánat, közömbösség, lelkesedés, öröm, szeretet, teljesség, boldogság. Mind-mind emberi érzelmek, amikből fakad minden ember saját gondolkodásmódja, az így kialakult személyisége.  

Te is az érzelmeiddel és gondolataiddal veszel részt a Világegyetem energiaáramlásában. Hol jobban érzed magad, hol rosszabbul. Amilyen érzelmekkel élsz éppen, abból fakadnak a gondolataid, a figyelmed, s amelyeket mint energiát áramoltatod. Egyszerű fizika, amit kiáramoltatsz, az áramlik vissza hozzád, így áll helyre az egyensúly. Ha haragot áramoltatsz, a harag energiája fog visszaáramolni hozzád. Ha örömteli, szeretetteljes érzelmi állapotban vagy, pozitív irányba áramolsz, az egyensúly önmagától fogva történő helyreállása által pozitív energiák térnek vissza hozzád. “Amit adsz, azt kapod vissza”, az életedet ily módon teremtve tudattalanul, minden pillanatban.

Figyeld meg hát, hogy hogyan áramolsz. Mennyire vagy elégedett azzal az eredménnyel, amit Önmagad körül látsz a külvilágodban? Mennyire jelenik meg körülötted az a bőség, teljesség, az egyszerűség, a nyugalom, a könnyűség életed minden területén, amire vágysz? Vagy éppen mennyire kap teret ezek helyett a figyelmedben a hiány és az ahhoz kapcsolódó félelem? Amíg a hiánytól félsz, abból cselekszel, így újra és újra, ciklikusan a hiány jelenik meg körülötted. Bőségre vágyva mégis a hiány kap figyelmet.

A világegyetem teljessége kizárja a hiányt. A végtelen lehetőség végtelen formában, minden vágyad beteljesülésének hordozója, a szeretet, a bőség mindig jelen van és minden tevékenységed ezen a teljességen belül nyilvánul meg. Ez alapján tudnod kell, hogy minden pillanatban megvan minden, amit szeretnél, csak arra kell figyelned. Minden pillanatban jelen vagy az áramlásban, az érzelmeiddel Te áramolsz. Ez a jelen-léted, és ez alapján alakul saját sorsod, saját életed. Eddig is így volt, csak nem voltál tudatában.

Az élet játéka

Az élet egy olyan játék, amiben rá kell ébredned arra, hogy amire figyelsz, az jelenik meg körülötted a világban. Figyelj tehát nagyon, hogy hogyan áramolsz. Mi áramlik a szívedből? Fájdalom? Keserűség? Vagy a szeretet, az elfogadás, a tisztelet? Ezt jelenti a “vedd észre”. Vedd észre az ismétlődést és figyelj befelé a szívedbe, naponta többször. A hiány helyett újra és újra fordítsd figyelmedet az eredeti célodra, tudva, ha benned megjelent, már megvan. Tedd a dolgodat mert a figyelmed által vagy képes minden megvalósulására. Így éld a valódi képességeidet, valódi Önmagadat. Ez a kegyelem valódi kiáramlása, ez a kegyelem Önmagad felmentésére a szenvedés alól. Így áramolsz új módon és teremtesz az állandóan ismétlődő szokásos helyett, új életet.

Ez a te életed, Te tudsz tenni érte! Tegyél érte(d)!

Szeretettel,

Csattos Ilona

www.csattosilona.hu

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!