Reggeli BoldogságÉbresztő – Szerelem, a párkapcsolatok “titka”

Az elmúlt hetek üzeneteivel fokozatosan vezettelek rá, hogy a Reggeli BoldogságÉbresztő sorozat valójában az Önmagadra irányuló, folyamatos figyelmedről szól. Ez maga a tudatosság, és ezen keresztül tudod megélni a céljaid és a boldogságod megvalósulását. 

Egyszerűnek tűnik, mégis túl könnyen veszíted el a figyelmedet Önmagadról, és nyúlsz vissza a szokásaidhoz. Ezt a folyamatot most a szerelem témakörén, a párkapcsolatodon keresztül mutatom meg neked, ugyanis a boldog, kiegyensúlyozott kapcsolat “titka” is az, hogy a pároddal kapcsolatos elvárások és megfelelések helyett Önmagadra figyelj.

Mi a kapcsolatok “hagyományos” folyamata?

  • Éreztél már tiszta, erős szerelmet, amiről azt hitted, hogy örökké fog tartani? Amíg a kapcsolat friss, nincsenek gondolatok és elvárások, csak az egymás iránti figyelem érezhető. A szerelmet a másik embernek tulajdonítod, pedig valójában a figyelmed Önmagadon és a jelen pillanat szépségén van, ezáltal tapasztalod a boldogságot.
  • Ez a figyelem az idő haladtával azonban észrevétlenül átalakul, Önmagad helyett elkezd az elvárásokra és megfelelésekre irányulni, melyek mind arról szólnak, hogy a másiknak hogyan kellene viselkednie ahhoz, hogy neked jó legyen. Egyre többször hiszed azt, hogy azért szenvedsz a partnered mellett, mert ő változott meg, ő az oka annak, hogy nem tudod jól érezni magad a kapcsolatotokban. Ő ugyanezt a folyamatot tapasztalja, ugyanígy gondolkodik rólad a sérelmeivel kapcsolatban, rád vetíti érzelmeit, téged okol azért, mert nem érzi jól magát veled. 
  • Minél többször ezekből az érzelmekből indul ki a figyelmed, úgy kezd el látszólag “elmúlni” a szerelem. Pedig ugyanaz a személy maradsz te is és ő is, hónapok és évek múlva is, mint amikor megismerkedtetek és “szerelmesek lettetek”. Csakhogy a szokásaitok szerint elkezdtetek ítéleteket megfogalmazni egymás iránt is, ami így eltakarja azt az igazságot, amilyenek valójában vagytok, amilyennek megismertétek egymást.

Ebből a mókuskerékből csak akkor van kiszállás, ha elkezdesz tudatos lenni Önmagadra, ha elvárások helyett újból Önmagadra figyelsz.

  • Kezdd el figyelni magad, hogy a párod milyen érzelmeket indít be benned a viselkedésével. Mivel ezek a te érzelmeid, érzéseid – ellentétben azzal, hogy eddig mindenért őt okoltad – hagyd abba őt hibáztatni bármiért is. Mindenki olyan, amilyen.
  • Amint meglátod, hogy azok a fájdalmaid, keserűségeid, szenvedéseid, amit neki vagy másoknak tulajdonítottál, azok mind benned zajlottak, felismered, hogy nincs is bajotok egymással. Felszabadul benned a szeretet, mellyel ugyanúgy fogadod el a partneredet ismét, mint amikor szerelmes lettél bele, ítélkezés és feltétel nélkül. 
  • Ahogy a szülők a gyermekeiket sem cserélik le csupán azért, mert „rosszak”, úgy a párodat sem kell lecserélned azért, mert rájöttél kettőtök közös érzelmi vívódásaira. A felismerés éppen a szeretetet erősíti fel benned iránta. Egyedül nem dönthetsz a sorsotokról, valóban mindkettőtök hozzáállása alakítja a jövőtöket. Mivel ez az időben történik, időre van szükségetek. A Te megtapasztalásaid és annak következtében megélt felszabadultságod, elfogadásod magával ragadja párodat is. Megnyílik ő is az új felismeréseknek, és a kettőtök kapcsolata tényleg kiteljesedik, és az a szeretet, amivel újra egymásra találtok, teljessé, valódivá válik.  

A boldog párkapcsolat megtapasztalásán túl ezt a folyamatot azért is mutattam meg, mert az Önmagadra találást, a tudatosodást is ugyanezzel az érzelmi hullámvölggyel éled végig. Gyakran tapasztalom, hogy hallgatóim a figyelmük által megtapasztalják a tudatosság szépségét, egyszerűségét, majd mégis megjelenik az elvárás, hogy már “hol kellene tartani”, “mit kellene tapasztalni”.

Ismerős? Ha Te is tapasztalod ezt, akkor tudd, hogy ezekkel az elvárásokkal mindig megállítod, lelassítod a tudatosságod kibontakozását. Mindig pontosan ott tartasz, ahol éppen tartanod kell, és soha nem az elvárásaid, hanem éppen az elfogadásod, a nyugalmad és a szereteted az, ami segíti a haladásodat. Figyelj továbbra is Önmagadra, élvezd az életed minden pillanatát, és a végtelen szerelemmel – amely minden pillanatban a tiéd – teremtesz egy új életet magadnak.

Az augusztus 24-25., 31. – szeptember 1.-i “Vedd észre” Alapprogramomon itt van a helyed, ha valóban úgy szeretnél élni, ahogyan tőlem hallod. Nem kell külön időt töltened technikákkal, gyakorlatokkal, hanem azonnal felismered és megtapasztalod az igazságot. Megéled velem a jelen pillanatot, amely tovább visz az új életedbe.

A figyelmed eredményeként biztosan Te is láttad már meg az emberek igazi arcát. Hogyan változtak meg a kapcsolataid ennek hatására? Kevesebb ítélettel élsz együtt? Írd meg nekem tapasztalataidat, visszajelzéseidet a kapcsolat@csattosilona.hu e-mail címre.

Ha szeretnéd elolvasni az eddig megjelent Reggeli BoldogságÉbresztő üzeneteket, akkor a www.csattosilona.hu weboldalon iratkozz fel, és a holnapi levélben feltüntetett link segítségével számodra is elérhetővé válnak a korábbi levelek.

Ha pedig szeretnéd eljuttatni a reggeli hírleveleket ismerőseidnek, egyszerűen csak továbbítsd neki(k) a www.csattosilona.hu weboldal linkjét, ahol ők is fel tudnak iratkozni. Ezzel máris csatlakoznak a Reggeli BoldogságÉbresztőhöz, és a levélben feltüntetett link segítségével számukra is elérhetővé válnak a korábbi levelek. 

Szeretettel,

Csattos Ilona

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve http://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu