Reggeli BoldogságÉbresztő – Mennyire tudsz a legsűrűbb forgatagban is Önmagadra figyelni?

Az elmúlt pár napom érdekesen alakult, baráti, felszabadult nyüzsgés és mély, egyedül töltött figyelem váltakozásával telt. Volt egy tervem, hogy mivel fogom tölteni a hétvégémet, de végül a jelenben teljesen más programok bontakoztak ki, én pedig csak hagytam, hogy a pillanat “adja” magát, és alázattal adtam át a figyelmemet a változás állandóságának és az ebben rejlő sokszínűségnek. Ebből az élményből fogalmaztam meg számodra a ma Reggeli BoldogságÉbresztőt a valódi figyelemről, a jelenlétről és az állandóságáról.

Amikor valami teljesen másképpen alakul – akár fenekestül felfordul – ahhoz képest, mint ahogyan elképzelted, akkor Te mennyire tudsz a forgatag sűrűjében Önmagadra figyelni? Mennyire vagy tudatában, hogy TE vagy az, aki ennek az egész történésnek a közepén valójában számít? Hallgatóimnál évek óta látom, hogy a figyelem itt csúszik ki az önmagára való irányából.

Ez a Te tudatosságod banánhéja is…

Már tudod, hogy a figyelmeddel pontosan azt valósítod meg, amit és ahogyan elképzeltél. Tehát arra irányulva, foglalkozol a dolgoddal. Azt hiszed, hogy Te irányítasz, Te már jól vagy. Jó ha tudod, ez még csak a jelenre való figyelés, amelyből Te még mindig hiányzol. Igen, amire figyelsz, az valósul meg, de ki által?

Az igazi jelenlét az, amikor tudatában vagy magadnak és így figyelsz a dolgodra. Tudod, hogy Te figyelsz. Te kell, hogy a legfontosabb legyél magadnak, ezért csakis magadon kell, hogy legyen a figyelmed, bármikor bármit teszel. Ekkor vagy képes a körülötted zajló “illúzió világot” átlátni és elfogadni. Ekkor tudsz benne teljes mértékben, bármi történjen is, talpon maradni.

Az élet játékának része az, hogy bármi, bármikor, bárhogyan megtörténhet.

De még 100% jelenlétben élve is történnek másként a dolgok, mint ahogyan elképzelted, hiszen az élet a múlt szerint ismétlődve, tudattalanul élő emberek által létrehozva alakul, zajlik folyamatosan körülötted. Ebben kell tudatosan jelen lenned. A jelenlét lényege pedig az, hogy a legnagyobb kuszaságban, a legdinamikusabban változó körülmények közepette is a figyelmed állandó és Önmagadra irányuló. A jelenben élve ítéletek nélkül hagyod, hogy megmutassa magát minden egyes pillanat történése, te pedig újra és újra látod, hogy mi a legtöbb, amit ki tudsz hozni belőle.

Ez az elfogadás, ez az alázat Önmagad, a tudat és a mindenség felé.

A dolgod tehát, hogy a már elmondottak szerint figyelsz, és köszönetet mondasz, azért, hogy Te már így élhetsz. 

Kívánom, hogy Te is legyél képes aszerint élni, ahogyan Tőlem hallod. Ehhez továbbra is maradj velem a Reggeli BoldogságÉbresztő sorozattal, ahol tovább tudsz mélyülni Önmagadban.

Az augusztus 24-25., 31. – szeptember 1.-i “Vedd észre” Alapprogramomon itt van a helyed, ha valóban úgy szeretnél élni, ahogyan tőlem hallod. Nem kell külön időt töltened technikákkal, gyakorlatokkal, hanem azonnal felismered és megtapasztalod az igazságot. Megéled velem a jelen pillanatot, amely tovább visz az új életedbe.

Bármilyen megtapasztalásról, sikerről, történetről – a legapróbbaktól a legnagyobbakig -, ami a leveleim és tanításaim eredményeként született meg, szeretettel kérem a visszajelzésedet, mindenképpen írj nekem a kapcsolat@csattosilona.hu e-mail címre! Köszönöm szépen.

Ha szeretnéd elolvasni az eddig megjelent Reggeli BoldogságÉbresztő üzeneteket, akkor a www.csattosilona.hu weboldalon iratkozz fel, hogy a következő reggeli levélben feltüntetett link segítségével számodra is elérhetővé váljanak a korábbi levelek.

Ahhoz, hogy sokkal többen maradjanak talpon, oszd meg ennek érdekében a reggeli hírleveleket ismerőseiddel, továbbítsd neki(k) a www.csattosilona.hu weboldal linkjét, ahol még mindig fel tudnak iratkozni. 

Szeretettel,

Csattos Ilona

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve http://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu