Résztvevők szavaiból idézve

Résztvevők szavaiból idézve

Dale Carnegie azt mondta: „Élj a mában!” 
Osho azt tanítja: „Légy jelen, mert addig nem vagy!”
Echart Tolle azt kéri: „Éld meg a Most-ot.”
Anthonio De Mello azt mondja: „Gyakorolj a megvilágosodásért.”
Csernus Dr. azt javasolja: „Légy Önmagad.”

Ilona programja megmutatja, mind ezt HOGYAN csináljam itt, ma a XXI. Század Európájában.

Sebők Zsolt

Gábor története

Kedves Ilike!

“Mindig kerestem, hogyan lehetek igazából bolog, szerettem volna élvezni az életet felszabaultan, gátlások nélkül, a belső szabadságot megtapasztalva. Nagyon sok tréningen vettem részt korábban, amik bár hasznosak voltak, de mindig visszaestem, nem oldották meg az alapvető kiindulási állapotot.

Az előadásodat követően viszont már az első hétvége után, nagyon gyorsan megéreztem a változást. Azóta nem élek meg stresszként egy csomó helyzetet, amit korábban igen, legyen szó munkahelyi megbeszélésekről vagy a magánéletről. Érzések szintjén is felszabadultam, a negatív érzéseket jobban tudom kezelni, nyitottabban és őszintébben tudok fordulni másokhoz. Szüleimmel való viszonyom is nagyon pozitív irányba alakult, sokkal harmonikusabb a kapcsolatunk, mint előtte volt. Emellett könnyebben jönnek létre azok a dolgok, amiket szertenék, a sikerek maguktól jönnek, sokszor amikor nem is számítok rá.”

Gabi története

“Mielőtt részt vettem volna az Alapprogramon, egyedülléttel, elszigeteltséggel küzdöttem, a kapcsolataim rendre tönkrementek, úgy éreztem megrekedtem. Az előadásaid hatására felismertem, hogy mennyire tagadom magamban az anyai mintát, és ahogy ezen túlléptem, az életem azonnal elindult egy új irányba. Ennek a belső változásnak eredményeként azóta megtaláltam a páromat, és a karrierem is pozitív irányban változott. Munkahelyet váltottam, jóval többet keresek. Azóta összeházasodtam a párommal, és már a gyermekvállalást tervezzük. Biztos vagyok benne, hogy ha nem lennél, nem mondhatnám el, hogy férjem van.”

Zoli története

„Szétment párkapcsolattal, gerincsérvvel, asztmával, anyagi nehézségekkel érkeztem a programodra. Kerestem a békét, kerestem a válaszokat, hogy miért élek, éreztem, hogy az életnek többről kell szólnia, mint a szenvedésről, amiben évek óta részem volt. Minden előadásodon részt vettem, mert tudtam, hogy itt rejlik a megoldás az egész életemre.

A folyamat azonnal elindult, és egy egészen más életminőséget tapasztaltam meg. Míg korábban majd belehaltam Apám gyűlöletébe, azóta megjelent közöttünk a szeretet, testvéreimmel szintén fantasztikussá vált a kapcsolatunk. Teljesen megszűnt az asztmám is, így évek óta most először tölthettem a nyarat felszabadultan és nem a négy fal közé bezárva. Olyan üzleti sikereim valósultak meg, amik szinte csodaszámba mennek, és minden, amit elképzeltem, egy év leforgása alatt megvalósult. Mindenki látja rajtam a változást, és folyamatosan kérdezik, hogy mi történt velem.”

Rita története

26 évig másoknak akartam jó lenni és megfelelni. Az, hogy velem mi van, s nekem mi a jó, soha nem érdekelt VALÓJÁBAN. Mindenkit csak ítéltem, sajnáltam, és vádoltam. Állandó szeretethiányban szenvedtem és mindig féltem. Most már tudom, hogy csak én vagyok, és minden, ami félelem, kifogás és sajnálat, az csak egy tűnő, valótlan gondolat.

Köszi: Rita (26)

Réka története

Kedves Ilike!

Három éve kutatom a depresszióm, a szorongásaim és a félelmeim okát. Te most egy óra alatt megmutattad nekem, hogy mit kell tennem, amit pszichológusok, pszichiáterek egész hada képtelen volt megmutatni és megértetni velem az elmúlt 3 év alatt.
Köszönöm: Réka

Zoli története

elvalaszto

Zsolt szavai

elvalaszto

Dale Carnegie azt mondta: „Élj a mában!”
Osho azt tanítja: „Légy jelen, mert addig nem vagy!”
Echart Tolle azt kéri: „Éld meg a Most-ot.”
Anthonio De Mello azt mondja: „Gyakorolj a megvilágosodásért.”
Csernus Dr. azt javasolja: „Légy Önmagad.”

Ilona programja megmutatja, mind ezt HOGYAN csináljam itt, ma a XXI. Század Európájában.

Sebők Zsolt

elvalaszto

Kata története

elvalaszto

Drága Ilike!

Hálával ülök itt és írom Neked e levelet. Nem csak a februári Tudatos Élet Táborban tapasztaltakat szeretném megosztani Veled, hanem az első Alap tanfolyamtól kezdem amin részt vettem.

2014 április végi Alapokon láttam meg először olyan tisztán az egész életemet, hogy azóta nem tudok mást csak  egy új életet élni. Ott megéltem magamat a pillanatban a segítségeddel. Hosszabb rövidebb ideig jelen voltam. Mindaz amire kamaszkorom óta csak vágytam, másfél hónap alatt ’magától’ valósult meg, elképesztő gyorsasággal ott termett előttem. 15 évnyi várakozást tört meg a jelenlétem. Eltűnt az akarás. És mint egy labdát amit sokáig a víz alatt tartanak majd elengednek, úgy jött elém minden. Nem nyugodt voltam, hanem én voltam a nyugalom. Nem örültem és szerettem, hanem ezekkké váltam.

Lett egy szeretettel teli párkapcsolatom, melyben éljük a végtelen szeretetet, tiszteletet, elfogadást, bizalmat és szabadságot. Majd beajánlottak egy másik munkahelyre ahol a mai napig tapasztalom, hogy milyen erőfeszítés nélkül , könnyedén létezni egy munkahelyen és szabadon dolgozni, úgy hogy közben hálásak nekem és én viszont, hálát érzek irántuk. A tavalyi Alapprogram ezt indította el, mely folyamat a mai napig tart. Párommal együtt élünk már, együtt járunk a programjaidra, munkahelyemen folyton ajándékokat kapok és persze nekem is jól esik adni. Barátaink nagy részt eltűntek és azok maradtak akikkel valóban tartalmas az együtt lét , közben pedig lassan kezdenek jelenlévő emberekkel kialakulni új barátságok.

A Táborba hatalmas örömmel indultam. Előtte már pár hónapja éltem meg kisebb- nagyobb hullámokat. Éreztem, hogy sokszor olyan erőteljes az azonosulás a személyiségemmel, hogy az őrületbe kergetem magamat, fájt,feszített. Ekkor még nem tudtam, hogy az egész csak játék és nem a valóság. A táborban megláthattam mindazt amit eddig nem vettem észre. Annyira automatikussá vált és természetessé, hogy fel sem tűnt, mit csinálok. Pedig tavaly óta figyeltem magamat, és a mozdulataimat ahogy tanítottad. Rálátásom lett arra, hogyan bonyolítom túl a dolgokat és még a tökéleteset is kijavítom. És azt is megtudhattam,hogyan utasítom el a férfiakat magam körül, és így a bennem lévő nőt is egyben. Ezzel együtt a pénzt is.  Persze most már látom, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa volt. Tábor után otthon, Te rajtad keresztül ráismertem, hogy csakis magamat utasítom el. Észrevettem,hogy nem fogadlak el teljesen Téged Ilike, mert a rögeszmés ’én jobban tudom’ lemez folyton ott volt a fejemben, volt , hogy felülbíráltam magamban azt amit mondtál, így el sem jutott hozzám jó sok minden.

De ami megkoronázta mindezt a csodát az a 20 éves jubileumi ajándék előadásod volt. Gyönyörű nap, mély, hálával teli, boldog, öröm ünnep! Ott meghallottam végre azt az információt mely kellett ahhoz hogy teljes legyen minden. Kérted is, hogy engedjük meg magunknak ezt az információt. És én megtettem,és akkor egy pillanat alatt láttam meg, hogy ebből a ’mit utasítok el…’ gondolatból semmi de semmi nem igaz, hiszen ez csak elmejáték. Ezt játssza az elmém. Ez az én játékom volt. Soha eddig ezt nem láttam még. Minden csak játék, az ÉN játékom. Tudom , hogy sokszor mondtad már, de akkor érkezett meg hozzám , akkor láttam ezt meg. Mindaz ami meggyőződéssé vált bennem az évek során nem más mint az elmém játéka, nem igaz belőle semmi. Micsoda szabadság ez!

Bármit játszhatok ezentúl ahogy eddig is tettem, csak most már tudom, hogy ÉN játszom. És hogy ez valóban csak játék.

Hálásan köszönöm, hogy megjelentél előttem.

elvalaszto

Józsi története

elvalaszto

Drága Ilike!

Már egy ideje készülök, hogy beszámoljak neked az életemről. Annyi minden történt velem mióta megismertelek, de azért megpróbálom röviden, tömören összefoglalni. 2014 júliusában elvesztettem a munkámat.Egy Kínai tulajdonú cégnél voltam befektetési igazgató. Jó fizetés, céges BMW, mobil. laptop, tablet stb. Hosszú hónapokon keresztül pályáztam eredménytelenül . Több mint ötven pályázatot adtam be. Lelkileg egyre mélyebbre süllyedtem. Folyamatosan gyomorgörcseim, félelmeim voltak, nem tudtam éjszaka aludni. Októberben találkoztam egy hallgatóddal, aki munkát adott.

Nagy beszélgetések kezdődtek, sokat beszélt az önismeretről. A januári Alapprogramodon részt vettem, nagyon jó volt minden szempontból. Megláttam ,hogy mit művelek magammal. A februári Tudatos Élet Táborban megéltem a jelenem, ami semmihez sem fogható érzés volt. Ekkor eldöntöttem, hogy már nem szeretnék a régi módon élni. Azonnal jelentkeztem a Tudatos Életmód Táborba, ami nagyon sokat adott. Találkoztam olyan emberekkel, akik évek óta élik a jelenüket és rájöttem, hogy minden tudás birtokosa vagyok. Tudok verset írni, színdarabot és  bármire képes vagyok.

A mindennapjaim is gyökeresen megváltoztak. Nem terveztem előre hetekre, csak éltem az életem. A munkához való viszonyom viszont nem változott. Azt tudtam, hogy a befektetési területen 12 év után már nem akarok dolgozni. De, hogy mit akarok azt nem tudtam. Most először az életemben nem akartam görcsösen, hanem azt mondtam ha jól vagyok, akkor tudom. hogy eljön az az idő, amikor egy csapásra  tudni fogom, hogy mi  az amit csinálni akarok. Elkezdtem figyelni mindenre, türelmesen vártam és közben egyre jobban éreztem magam. Minden rendezvényeden részt vettem, sokat találkoztam az új barátaimmal.A régi rossz gondolataim egyre ritkábban jöttek elő és egyre rövidebb ideig tartottak.

Tavaly szeptemberben állásajánlatot kaptam egy Francia tulajdonú cégtől. Értékesítési igazgatót kerestek.Egyik feltétel a tárgyaló képes angol nyelv volt.Én soha nem tanultam angolt, viszont megpályáztam az állást. Soha még ilyen nyugodt nem voltam állásinterjú előtt, alatt. Azt mondtam, hogy ha ez az amit dolgoznom kell. akkor úgyis megkapom az állást. Megkaptam az állást, és hogy tudjak a francia tulajdonossal kommunikálni, angoltanárt fogadott, akit ő fizet és aki munkaidőben tanít angolra.

Az első naptól kezdve úgy éreztem, hogy a munkában is újjá születtem. Tettem a dolgom, nem agyaltam és jöttek az eredmények. A próba idő elteltével a tulajdonos elmondta, hogy többet tettem a cég sikeréért a három hónap alatt mint az elődöm másfél év alatt. Minden reggel úgy ébredek, hogy teljes szívemből köszönetet mondok mind azért amim van.

Hálás vagyok, hogy egy minőségi életet élhetek. Minden nap köszönetet mondok, és hatalmas hálát érzek a szívemben, hogy segítettél elindulni az úton. Élvezem az utazás minden percét.Tudom, hogy hová tartok, megvannak a céljaim, de nem tervezek, hanem engedem, hogy lépésről lépésre  megtörténjenek a dolgok. Teszem a dolgom, mindenre odafigyelek és magától megtörténik minden. Olyan emberek jönnek a látókörömben,akik segítenek a céljaim elérésében.Számomra ez a legnagyobb dolog, hogy nem kell aggódnom semmiért, mert tudom minden értem történik. És tényleg minden megtörténik. Apró kis lépésekkel haladok előre és élvezem az utazás minden percét.
Köszönök mindent, nagyon nagy hálával szeretettel gondolok rád naponta. Már nagyon várom, hogy ismét személyesen találkozhassam veled!

Köszönöm!

Józsi

elvalaszto

Viki története

elvalaszto

Kedves Ilike!

Világéletemben azzal foglalkoztam mit gondolhatnak mások rólam éspróbáltam ennek megfelelni. Most már tudom, hogy mindez teljesen felesleges, mert az emberek nem rólam gondolnak valamit, hanem mindenki a saját érzelemvilága alapján gondol valamit aminek semmi köze hozzám. Egyik feladat során annyira világosan megmutattad nekünk, hogy ugyanarról az egy dologról nyolcan teljesen nyolc különböző dolgot gondoltak. Felesleges azon agyalni, hogy mit gondolhatnak mások.

Sokat oldódott a szorongásom a Tudatos Élet Tábor óta, sok apró pozitív dolog ért az elmúlt két hétben, már sokkal jobban alszomés nem parázok mindenen, nagyon köszönöm ezt a felejthetetlen egy hetet! Úgy érzem már hosszú percekre sikerül a jelenemben lenni és most megelégszem ezzel, már nem akarom, csak tudom, hogy ez egyre hosszabb lesz.

Puszi és ölelés

elvalaszto

Márta története

elvalaszto

Kedves Ilike!

Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy részt vehettem az előadásodon. Segítséget, kulcsot adott ahhoz, hogy azok a nagy életbölcsességek, – mint “a változás lehetősége bennünk van”, a másik ember a tükröd, lásd benne magadat”, “ami a másik emberben idegesít, annak bennem mélyen elfojtott gyökerei vannak”, aztán, hogy “a boldogságot magunkban és nem rajtunk kívül álló helyzetekben kell keresni” – most teljes valójukban érthetővé és megélhetővé váljanak.
Sok-sok bölcselet és nagyszerű tan, sőt tréning van, ami az élet törvényszerűségeire tanít bennünket miszerint lássuk meg milyen egyszerű, de nagyszerű szabályok mentén működik a világmindenség, ezáltal mi magunk is. Manapság oly’ divatos téma ez, hogy magazinok oldalain “puffogtatják” is ezeket a jól hangzó tanácsokat szép számmal De egy apró momentum – a lényeg – mindig, mindegyikből hiányzik. Mi ez? A “megoldó kód” életünk újraprogramozáshoz.
Felismerni az elméleti összefüggéseket, életünk “mókuskerék szindrómáját” sokunknak sikerült már, ami hiányzott az a “kilépés hogyanja”. Erre a négy napos előadásod választ ad.
Segít abban, hogy az okoskodás helyett hogyan kell a tettek mezejére lépni, csinálni és nem beszélni arról, amire vágyunk, felismerve azokat a korlátokat, amelyek eddig akadályoztak a megvalósításban. Kedvenc Madách idézetem – “a tett halála az okoskodás” – még mélyebb értelmet kapott a négy nap alatt.
Legyünk minél többen! Te odaadtad a kulcsot a bennünk rejlő kincshez, a titok nyitjához, önmagunkhoz.

Köszönöm szeretettel,

Vajda Márta

elvalaszto

Gabi és István története

elvalaszto

Kedves Ilona!

 Pár hónapja érlelődik bennem ez a köszönet, őszinte hálát nyilvánító levél… Lényegében tudom, hogy fölösleges szavakat használnom, mert tudod és érzed azt a hálát amit Feléd érzünk, hogy megnyitottad a szemünket egy olyan lehetőség, pontosabban A LEHETŐSÉG felé, hogy megtaláljuk magunkat, a boldogságunkat, a minden pillanatban és az egységben való létezésünket.

Előadásiadat hallgatva, mikor néha felolvastál egy ehhez hasonló levelet, mindig bennem volt, hogy de jó lenne, ha egyszer én is így tudnék írni, tapasztalásból és a saját életemből merítve, ami mindenféleképp említést méltat… most már rengeteg ilyen dolog van, de ami talán a legjobban megérintett az, az elmúlt hónapokban megrendezett esküvőnk volt. Jelenlétben zajlott mind a férjem, István, mind az én részemről, és azt a finom rezgéseket, amiket ott megéltünk- most is könny szökik a szemembe a boldogságtól-fantasztikus volt … és ezt szeretném Neked és ezáltal önmagunknak is megköszönni. Mindenki úgy hálálkodott hogy ott lehetett és hogy ez annyira különleges volt. Volt aki álom esküvőnek is nevezte, és hogy ez biztosan rengeteg energiánkat emésztette fel, hogy úgy megszerveztük…sokaknak mondtam is hogy annyi mindenre oda sem figyeltünk és mégis megtörtént, szervezés nélkül, mert tudtuk, mindketten, hogy általunk fog megtörténni és nem az erőlködés és akarás által. A férjurammal együtt voltunk az előadásaidon, mindkét táborban, és ez annyira csodálatos, mert együtt közösen visszük egymást előre, hazudnék, ha azt mondanám, hogy a mindennapjainkat a jelenben éljük, de nagyon sokszor „ott vagyunk” és amikor nem akkor sokszor észre is vesszük és próbáljuk a figyelmünket önmagunkra összpontosítani. Sokan nem értik körülöttünk, hogy mi történik velünk, és mi milyen szerencsések vagyunk. Most már elég határozottan vállaljuk, hogy ez nem csak szerencse, hanem ez egy folyamat ami most már látványosan kezd beérni, és mi ezért még ha nem is fizikailag de kőkeményen dolgozunk- van aki tovább érdeklődik és megkérdezi mégis mi az és hogyan, és annak szívesen említünk Téged, hogy ez AZ, és nem szabad a keresésre fecsérelni az időt, hanem élni, gyakorolni kell és működik… Végtelen hála Ilona, amit Feléd érzünk…..

És az esküvő csak egy volt a sok csoda közül, amit ez évben átéltünk, még van min dolgoznunk, és ezért biztosan hogy találkozni is fogunk a közeljövőben, de addig még egy történetet szeretnék 2 szóban megosztani. Mi kb 6 éve Luxembourgban élünk és idén olyan csodában részesültünk, hogy valaki megkért minket, hogy költözzünk az ő családi házukba, mert ők kiköltöztek a Kajmán szigetekre és gondoskodjunk a házukról és csupán annyi albérleti pénzt fizessünk, mint amennyit fizettünk egy 2 szobás lakásért… eszméletlen…ez pedig egy 2 szintes, mondhatni luxusház, konditeremmel stb…. mi tudjuk hogy ezt ennek a tudásnak köszönhetjük J A férjem ettől határtalan boldog, mert mindig kertes házban akart élni- és ez által én is boldog vagyok.. úgyhogy bármikor amikor erre vagy a környéken van dolgod, szívesen látunk.

Milliónyi dolog lenne még, amiért érdemes köszönetet mondanunk, de tudjuk, hogy Te úgy is tudod, érzed mindazt, amit irányodba érzünk.

Baráti öleléssel és végtelen szeretettel üdvözlünk:

Gabi és István