Az élet egy kaland, az ajándék Te vagy benne. Ébredj rá, élj a lehetőséggel!

Nyílt levelek Bikics Barbitól Csattos Ilonához – 2. levél: Az elégedetlen tükör!

Drága Ilike!

A Vedd Észre alapprogramod előtt volt, hogy azt éreztem, sehogy sem jó. Többször meg is fogalmaztam. Hogy van az, hogy mikor kint dolgoztam külföldön, akkor haza akartam jönni, de mikor itthon voltam, akkor meg mentem volna külföldre dolgozni megint. Ha volt párkapcsolatom, akkor rövid idő múlva kitaláltam: nem jó, nem kell! Majd amikor nem volt párom, akkor nyüszögtem, hogy miért nincs. Ha volt munkám, akkor nem akartam dolgozni, ha nem volt, akkor alig vártam, hogy legyen újra. Ha volt pénzem, azonnal elköltöttem mind, ha nem volt, aggódtam és dühöngtem, hogy miért nincs. 

Állandó elégedetlenségben éltem. 

A Vedd Észre alapprogramod után ezt is tisztán kezdtem látni, hiszen eddig nem figyeltem fel rá, csak szenvedtem benne. Egyre több rálátásom lett arra, hogy mit csinálok magammal. Elkezdtem rendszeresen járni a Satsangjaidra is, mert rájöttem, hogy nagyon sokat segítesz még egyszerűbben és könnyebben látni, hogy hogyan van az életem másképpen. 

Olyan egyszerű ahogy elmondod, hogy sokszor elsőre úgy éreztem, hogy nem értem.

Hányszor ment még utólag a fejemben, hogy á ez így túl egyszerű. 

Igen az! Szerencsére! Mindig sikerült rávenni magam arra, hogy inkább az általad elmondottak szerint figyeljek. Hatalmas energiám maradt meg azáltal, hogy már nem akarom kitalálni, hogy mi miért van és hogy csináljam másként. 

A felém fordulásod, az elfogadásod és a szereteted, amivel támogatsz engem, illetve a hallgatóidat is, az egy óriási erő, maga a tiszta szeretet.

Ezt az erőt élve a jelenlétedben a Satsangodon még gyorsabban kerül felszínre az igazság.

Ezt érzékelve nem csoda, hogy nem volt más, amit fontosabbnak tartottam annál, hogy kitartsak melletted ebben a jelenlétben, ebben a kicsit szokatlan, de mégis ismerős létezésben. Kihasználok minél több alkalmat, hogy mélyebben lássam az igazi önmagam, a valóságot a segítségeddel. 

Lehet, hogy te nem is tudod, de amikor a baba elvesztése után visszaköltöztem a lakásomba, ott is megláttam ezt a szeretetet, ezt az erőt, elfogadást, amit a korábbi tragédia következtében megéltem, csak most másképpen: Az elégedettség formáját öltve.

Egyedül ültem a lakásomban és nagyon boldog voltam. Boldog, amiért élek. Boldog, hogy fantasztikus családom van, akikre mindig számíthatok. Boldog, azért, hogy elindultam a tudatosság útján, és boldog, mert haladhatok önmagam felé a te segítségeddel. Boldog, amiért vissza tudtam költözni a saját lakásomba. Boldog, hogy szeretettel tudtam lezárni a párkapcsolatomat. Boldog voltam, mert tudtam, hogy most kezdődik igazán az új életem.

Körbenéztem és felfedeztem az elégedettségemet.

Akkor vettem észre, hogy az elégedettség valójában a jelenlévő öröm azért, ami éppen van. Hányszor mondtad nekem! Hányszor hallottam ezt tőled! De csak most így megtapasztalva ébredtem rá, ismertem fel a szavaidat.

Kikészülhettem volna, hisz nem maradt meg a baba, nem volt munkám, beteg lettem és az anyagi helyzetem sem volt rózsás. Látszólag minden összedőlt. Hallottam tőled jópár alkalommal az előadásaidon, hogy ahhoz, hogy valami új épüljön az életemben, össze kell, hogy omoljon az azzal kapcsolatos régi, szokásos elképzelésem. Megkérdeztem magamtól: most tényleg félned és pánikolnod kell attól, hogy most mi lesz? Ebben a helyzetben hogyan tovább? Hogy fogok ebből kijönni? 

Furán hangzik, és az is lehet, hogy ezt csak te fogod érteni. 

Szóval csak nevettem és figyeltem, hogy mi jelenik meg bennem, mi jut eszembe válaszként.

A válasz ez volt:

Minden megoldás bennem van, csak figyelnem kell arra, hogy mit szeretnék. Minden segítséget és támogatást megkapok tőled ahhoz, hogy ezt a fantasztikus erőt önmagamon belül éljem. Ami tiszta és mindig jelenlévő. Ez az állandó. Ez az erő a nyugalom, az öröm, az elégedettség, a stabilitás, a biztonság. Az egészségem pedig a bónusz. Hányszor hallottam, hogy a szeretet mindent legyőz, ahogy pedig te mondod, “a szereteted minden problémát elsodor”. Sosem értettem eddig a pillanatig.

Köszönet és hála neked mindezért és a létedért Ilike.

❤️

(Folytatás következik…)

Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk, fotók felhasználása, bármilyen formában való újraközlése a pontos forrás, Csattos Ilona nevével, illetve https://csattosilona.hu megjelölésével lehetséges.
Copyright 2019. Csattos Ilona, csattosilona.hu

Tarts velem!

Iratkozz fel hírlevelemre, és segítek, hogy megtaláld a tudatossághoz vezető utat!